TIL VM: Mathieu Van der Poel leder Nederland i VM. FOTO: Gonzalo Arroyo Moreno/Getty Images)

Nederland og Belgia presenterer sine VM-tropper

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 9.09.19 18:54

Del på    

Nederland kommer med Van der Poel som kaptein, mens Belgia har et sterkt kollektiv.

(procycling.no): VM nærmer seg. Om snaue to uker går den første øvelsen, mens det er litt under tre uker til mesterskapet avsluttes med herrenes fellesstart.

Dermed begynner også VM-troppene å komme. Norges VM-tropp blir presentert tirsdag, mens Belgia og Nederland har benyttet mandagen til å ta seg av annonseringen.

Ikke overraskende er det Mathieu Van der Poel som leder det nederlandske laget. Flere stjerner er utelatt fra troppen grunnet skader, formsvikt eller en løypeprofil som ikke passer. Dermed får vi ikke se Dylan Groenewegen, Steven Kruijswijk, Tom Dumoulin eller Wout Poels i VM.

Van der Poel får derimot med seg Niki Terpstra, Bauke Mollema, Dylan van Baarle, Mike Teunissen, Sebastian Langeveld, Jos van Emden og Pieter Weening.

På damelaget er det ikke funnet plass til spurtsensasjonen Lorena Wiebes. Dermed vil nok det nederlandske laget ikke kjøre for å samle det, men heller angripe og satse på å komme i overtall i front.

Anna van der Breggen, Chantal Blaak, Lucinda Brand, Amy Pieters, Floortje Mackaij, Annemiek van Vleuten, Demi Vollering og Marianne Vos er de åtte som må finne seg i favorittstempelet i Yorkshire.

Belgia har på sin side ikke tatt ut hele stallen. De fem første rytterne ble imidlertid presentert på mandag, og det er ikke hvem som helst som skal representere sjokoladenasjonen.

Remco Evenepoel, Philippe Gilbert, Greg Van Avermaet, Dylan Teuns og Oliver Naesen er alle tatt ut. De siste tre tas ut om en uke. 

De fem første damene fra Belgia er Julie Van De Velde, Kelly Van Den Steen, Sofie De Vuyst og Valerie Demey.