Prøv Procycling Pluss idag

TYSK ETAPPESEIER: Nils Politt jublet stort etter å ha tatt sin første proffseier. Justin Setterfield/Getty Images

Mohoric vant Deutschland Tour

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 26.08.18 20:45

Del på    

Politt vant avslutningsetappen.

Den fjerde og siste etappen ble nok en dag med Maximilian Schachmann, Matej Mohoric, Tom Dumoulin og Nils Politt i fokus.

De fire var de fire første på den andre etappen og var de som for alvor hadde muligheten til å kjempe om sammenlagtseieren på søndagens etappe.

Der var Schachmann og Dumoulin med i første gruppe over den siste bakken og tyskeren prøvde seg også flere ganger solo i et forsøk på å holde luka til gruppa. Der jaktet nemlig sammenlagtleder Matej Mohoric, og med sine ekstreme utforegenskaper hentet han inn gruppa med halvannen kilometer igjen.

På hjulet hans nedover satt Nils Politt, som kun ble slått av akkurat Mohoric på den tredje etappen. Søndag var rollene snudd om, og det var Politt som spurtet best fra en gruppe på 16 ryttere.

Tyskeren tok med det sin første proffseier og med de ti bonussekundene hoppet han forbi Schachmann i sammendraget og opp på andreplass. For med sine seks bonussekunder for andreplassen, sikret Mohoric seg sin andre strake seier i et etapperitt, etter at han vant BinckBank Tour forrige helg. Sloveneren vant også poengkonkurransen og ungdomskonkurransen i rittet.

Odd Christian Eiking kom inn til en 46. plass, 2’30 bak, og falt ned til en 29. plass i sammendraget.

Tagget med: , ,

Les også disse