Prøv Procycling Pluss idag

2019: Emilie Moberg vil ventelig beholde satsingen inn mot klassikerne. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM

Moberg hindret av ambulanse: – Ble ganske satt ut

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 17.08.17 20:17

Del på    

Ellen van Dijk vant dramatisk prolog i Halden.

(procycling.no): Med en kort og rask prolog på 3.4 kilometer lå alt til rette for en sekundstrid i Halden sentrum da Ladies Tour of Norway startet torsdag.

To av de største favorittene startet i første pulje. Marianne Vos, europamester på fellesstarten i Herning satte tidlig standarden med en tid på 3.45.46. Wm3-rytteren fikk dog ikke sitte lenge i førersetet. I den europeiske mestertrøyen som beviset på tempotriumfen tidligere i måneden, spurtet Ellen van Dijk inn til ny bestetid, kun 64 hundredeler foran sin tidligere lagkamerat, Vos.

De to var i en klasse for seg, og det var over fem sekunder ned til britiske Katie Archiebald som lå på tredjeplass da omtrent halvparten av rytterne hadde kjørt. Da ble det en pause i rittet som følge av at danske Louise Norman Hansen veltet stygt. Hun ble fraktet bort i ambulanse.

Moberg ble hindret – kunne kjørt på nytt

Fire ryttere ble hindret av trafikken som oppsto etter danskens velt. Blant dem var hjemmehåpet Emilie Moberg. Hun syklet likevel inn på tiden 4.04.04, selv om hun fikk løpet ødelagt av ambulansen.

– Hun hadde krasjet i en sving rett før første vendemål og lå litt urørlig i den svingen da jeg kom. Hun blødde fra hodet og ambulansen var der, så jeg ble ganske satt ut der jeg kom i full fart og med fullt fokus. Jeg følte egentlig jeg kjørte et veldig bra ritt. Jeg måtte stoppe og kjøre rundt ambulansen, og var litt i tvil om jeg skulle fortsette eller ikke. Jeg kom meg rundt ambulansen, og da kjørte jeg jo fort til mål igjen, sier Moberg til procycling.no.

– Hvor mye tror du at du tapte på å kjøre rundt ambulansen?

– Ti sekunder, kanskje, anslår Moberg.

Over speakeranlegget annonserte Kjell Erik Kristiansen at kommisærene hadde bestemt at disse fire skulle kjøre på nytt. Sportsdirektør i Hitec Products, Karl Lima, melder til procycling.no at Moberg ble hindret mye av velten, men at hun ikke ville kjøre prologen på nytt grunnet for kort frist.

Dermed ble tiden hennes stående. Til tross for den uheldige starten, tar 26-åringen med seg det positive fra torsdagens prolog.

– Jeg syklet egentlig veldig bra. Jeg er fornøyd med løpet bortsett fra det som skjedde i svingen.

Norman Hansens lag, Team VeloConcept, melder på Twitter at det går bra med dansken. Hun er ved bevissthet, men har slått hodet og har noen blåmerker, skriver de.

Jevnt blant de norske

Det var ikke bare i toppen det var jevnt. I Ladies Tour of Norway er det også en trøye som går til beste norske kvinne, og Susanne Andersen syklet tidlig inn til en god tid. Hennes romkamerat, Thea Thorsen, kom i andre pulje og syklet inn syv tideler foran førsteårssenioren. Dermed er Thea Thorsen beste norske kvinne etter prologen. De to norske jentene var 15 sekunder bak van Dijk i tet.

Miriam Bjørnsrud syklet inn til tiden 4.04.47, og var med det like bak Mobergs tid. Vita Heine kom inn på tiden 4.09.

Beste fra det norske langslaget ble Stine Borgli som leverte en meget god tid. Hun var bare et halvt sekund bak tiden til Susanne Andersen. Ingrid Moe var like bak hennes tid igjen.

Thorsen ble til slutt beste norske jente på 46.plass, mens Susanne Andersen ble nummer 48.

Nederlenderne settes under press

Det kom flere sterke ryttere i den siste startpuljen. Først kom bronsemedaljør fra juniortempoen i Qatar i fjor, Juliette Labous, inn 3.97 bak van Dijk. Like etter henne kom Megan Guarnier, vinneren av WorldTouren i fjor. Hun snek seg inn foran den franske ungjenta til ny tredjeplass.

Dog var det en tysker som kom nærmest den nederlandske duoen. Lisa Klein var bare ett sekund bak van Dijk, og var bare fire tideler fra å rappe andreplassen fra Marianne Vos.

Den tyske tempomesteren skulle likevel miste pallplassen med minst mulig margin. Katrin Garfoot kom helt på slutten og var to fattige hundredeler foran Klein, og Orica-Scott rytteren sikret dermed tredjeplassen.

Dermed ble det dobbelt nederlandsk på den første dagen av Ladies Tour of Norway.

Komplette resultater finnes på denne linken.

 

 

 

Tagget med: , , , ,

Les også disse