TIL TOPPS: Grace Brown vant den tredje etappen i Tour Down Under. Foto: Chris Auld/Tour Down Under

Mitchelton-Scott-dominansen fortsatte i Tour Down Under

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 12.01.19 11:22

Del på    

Tok en "bonus-etappeseier" i Stirling.

Etter at Amanda Spratt vant fredagens etappe opp til Mengler Hill, tok Mitchelton-Scott virkelig grep om sammendraget i Tour Down Under. Hjemmelaget hadde også Lucy Kennedy på andreplass og forutsetningene var dermed nærmest perfekte foran den tredje etappen til Stirling.

Der ventet avslutningen vi har sett i Tour Down Under i flere år, den slake bakken opp mot mål som passer veldig bra for ryttere som både har en rask avslutning og solide egenskaper i bakkene.

Grace Brown gjorde mye av jobben i front av feltet og ut på de siste kilometerne var feltet allerede ganske tynnet ut. Likevel var det mer igjen i tanken for 26-åringen, som etter å ha jobbet godt for lagvenninnene i Mitchelton-Scott de siste dagene fikk en mulighet til å gå for etappeseier selv.

– Jeg angrep litt tidligere enn jeg hadde tenkt. Planen var å gå til med 400 meter igjen og jeg angrep med 600 meter igjen. Da jeg så at jeg fikk en liten luke og at folk slet med å holde seg på hjulet mitt gikk jeg til igjen og holdt ut hele veien til mållinja, sier Brown til Cyclingnews.

Nærmest var Ruth Winder (Trek-Segafredo) og Rachel Neylan (UniSA-Australia), to sekunder bak Brown.

– Jeg sparte meg definitivt ikke underveis. Laget trengte at jeg måtte jobbe underveis på etappen, så jeg tror hovedprioriteten var å beskytte Spratts ledelse og om jeg kunne vinne etappen også så ville det være en bonus, sier Brown.

Lagvenninne Spratt og Kennedy kom begge inn blant de ti beste og er fremdeles én og to i sammendraget før den siste flate etappen i Adelaide på søndag, i samme løype som herrene kjører Tour Down Under Classic.

Tagget med: , , ,

Les også disse