TUNG SESONG: Fabio Aru, her avbildet på etappen til Monte Zoncolan, børt Giro d'Italia en uke senere. FOTO: Tim de Waele/Getty Images

– Et av mine mørkeste øyeblikk

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 20.01.19 06:43

Del på    

Fabio Aru sikter mot Giro d’Italia etter tøff sesong.

(procycling.no): Ny trener, nytt program og ny tilnærming. Fabio Aru har lagt bak seg nedturene i 2018, og tar med seg dyrkjøpt lærdom når han nå satser på nytt mot Giro d’Italia i 2019.

– Jeg vil slette 2018, et av de mørkeste øyeblikkene i min karriere, sier Aru til La Gazzetta dello Sport når om sin deltakelse i Giro d’Italia 2019.

UAE Team Emirates-rytteren brøt Giro d’Italia og krasjet ut av Vuelta a España forrige sesong. På hjemmebane i corsa rosa virket 28-åringen ute av form, og milevis unna nivået han var på da han sto på podiet i 2014 og 2015. 2015 var sesongen Aru tok sin første Grand Tour-seier i La Vuelta.

Nå tar Aru og UAE en rekke grep for å få det sicilianske håpet tilbake på vinnersporet. En ny link til et trenerapparat i USA skal hjelpe italieneren med forberedelsene inn mot giroen.

Med tanke på kostholdet skal han redusere inntak av pasta og melkeprodukter, som han har slitt med å fordøye.

I tillegg til de nye trenerne, skal Aru også jobbe tett med UAE-lagets nye ledere, Allan Peiper og Neil Stephens, som kommer fra henholdsvis BMC og Movistar.

– Programmet mitt er satt frem til giroen. Med tanke på Tour de France, får vi se etterpå. Det blir viktig å starte sesongen godt, sier Aru – lagkameraten til Alexander Kristoff og Vegard Stake Laengen.

Fra før har blant andre Tom Dumoulin (Team Sunweb), Vincenzo Nibali (Bahrain-Merida), Alejandro Valverde (Movistar) og Simon Yates (Mitchelton Scott) uttalt at de vil satse mot Giro d’Italia denne sesongen.

Colorado

Aru skal starte den nye sesongen på Mallorca om to uker. Deretter blir det Volta ao Algarve og Volta a Catalunya, før et lenger høydeopphold i Colorado, hvor de nye trenerappratet kan følge han tett.

– Vi følges av trenere fra Universitetet i Boulder, vår hovedtrener Inigo San Millan har bodd der i årevis. Og, tilfeldigvis, var det der jeg hadde mitt første ritt s,om proff, som stagiaire. Det var Tour of Colorado 2012, jeg ble nummer to på en av etappene, sier Aru

– Jeg kommer godt overens med de nye ansatte og trenerne. Jeg liker at de menneskelige aspektene blir tatt på alvor, til og med på lik linje med forberedelser og prestasjoner.

– Alt for ofte tenker vi på tester og watt, men for å oppnå de beste testresultatene må man også føle seg god og ha ro. Og nå, føler jeg meg god.

Tagget med: , ,

Les også disse