Prøv Procycling Pluss idag

GODT RESULTAT: Trond Håkon Trondsen ble nummer syv på første etappe i Tour of Britain. Foto: Magnus Drivenes, procycling.no

Midt i feltet kom veteranen plutselig opp til Trondsen: «Hei, kompis, jeg digger navnet ditt»

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 30.05.19 13:14

Del på    

Rory Sutherland er stor tilhenger av både Trondsen og hans foreldre.

LYNGDAL (procycling.no): Etter onsdagens etappe til Mandal, tweetet UAE-rytter Rory Sutherland følgende om Trond Håkon Trondsen (Team Coop):

Den 37 år gamle Kristoff-hjelperen er med andre ord stor fan av navnet til Trond Håkon Trondsen. Dette måtte procycling.no grave i før starten av den tredje etappen av Tour of Norway i Lyngdal.

– Vi vet ikke om du så tweeten til Rory Sutherland i går, Trond Håkon Trondsen? 

–  Hehehe, jeg gjorde det. Jeg pratet med ham underveis òg, så han digger navnet mitt.

– Hva sa han?

– Han sa han digga navnet mitt og at foreldrene mine var legender og sånn, så det var gøy det, ler Trondsen etter innskrivingen.

– Det er som Rory Roryson

Rory Sutherland er en av feltets mest rutinerte ryttere, og australieren ble proff i Rabobank allerede i 2005. Han ler godt og er ivrig når procycling.no spør ham om Trondsen-tweeten.

– Jeg kom bort til ham i feltet i går eller dagen før. Jeg hadde nevnt det til Alex før, og jeg har spurt ham: «Hvem er denne fyren?» Kristoff svarte: «Jeg kjenner ham, jeg kjenner ham!» Så i feltet her så pekte Alex ut ham og sa: «Der er han!». Han ble sikkert redd og tenkte: «Hva har jeg gjort», men jeg sa bare: «Hei, kompis, jeg digger navnet ditt. Jeg synes foreldrene dine er kule». Jeg lurte på om de hadde røyket noe, forteller Sutherland leende med stor innlevelse.

– Hva er det med navnet hans du liker så godt?

– Trond Trondsen. Det er som Rory Roryson. Du er nødt til å være en selvsikker forelder for å gjøre noe sånt. Neida, men det er greit. Det er bare litt moro. Det er morsomt at man kan ha det litt gøy med de andre rytterne, forklarer veteranen.

DIGGER TRONDSEN: Rory Sutherland er stor fan av Trond Håkon Trondsen og hans foreldre. FOTO: Luc Claessen/Getty Images

Sutherland lar Trondsen gå hvis han angriper: – Han er på min side

Trondsen har hatt en grei åpning på Tour of Norway med en syvendeplass og syttendeplass, men sikter høyere på torsdagens etappe til Kristiansand.

– Jeg vet ikke om det blir så mye hardere enn i går. Det var hektisk i går, jeg tenker det blir litt den samme greia. Kroppen min var litt tung i går, så jeg håper det blir bedre. Men dagens etappe bør passe meg bra, sier Trondsen.

Og dersom Trondsen angriper?

– Han kan få gå. Han er på min side. Og han sykler vel på Coop også, så da er han koblet til Alexander, smiler Sutherland.

Til slutt: På plassen foran Trond Håkon Trondsen på etappen til Mandal endte ingen ringere enn Taco van der Hoorn.

Tagget med: , , ,

Les også disse