- FIKK HJERTEINFARKT: Obduksjonen viser at 23 år gamle Michael Goolaerts sitt hjerte sluttet å slå før han veltet ut i grøfta under Paris-Roubaix i høy hastighet. Veranda's Willems-Crelan-rytteren ble forsøkt gjenopplivet

DØDE: Michael Goolaerts pådro seg hjerteinfarkt under fjorårets Paris-Roubaix og døde senere på et sykehus i nærheten. Under årets utgave skal rytterne passere brosteinssektoren som nå bærer hans navn.

Michael Goolaerts-sektoren debuterer under Paris-Roubaix

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 13.02.19 09:51

Del på    

Den avdøde 23-åringen hedres under årets ritt.

(procycling.no): Amaury Sports Organisation presenterte tirsdag en Paris-Roubaix-rute som ikke skiller seg stort ifra fjorårets utgave.

Endringene går ut på at seksjonene gjennom Trouée de Arenberg og Troisvilles er uvesentlig kortet ned. For den ikoniske Arenberg-skogens del dreier deg seg om 100 meter, og ingen av dem har brostein i underlaget.

Nytt av året er det imidlertid at sektoren mellom Briastre og Viesly endrer navn til «Secteur Michael Goolaerts». Sektoren som het Pavé Chemin de Saint-Quentin, ble den siste 23-åringen kjørte da han fikk hjerteinfarkt under fjorårets «Helvete i nord» og til slutt segnet om på det aktuelle brosteinspartiet. Hans liv sto ikke til å redde.

ASO holdt en minnestund for Verandas Willems-Crelan-rytterens familie og venner i juni. Da ble navnet også offisielt endret til sektor Michael Goolaerts.

Sagan vant mens Goolaerts kjempet for livet

Dødsfallet satte naturlig nok også sitt preg på de siste rittene i vårklassikerne. Lagkameratene hans stilte til starten av Brabantse Pijl med sorte sørgebånd merket #All4Goolie ved starten av rittet. Ett minutts stillhet ble avløst av applaus i retning Verandas Willems-Crelan-laget som tok oppstilling i front av hovedfeltet.

Paris-Roubaix vil bestå av 257 krevende kilometer med 54,5 av dem på brostein. Antall kilometer og antall sektorer (29) er så å si uforandret fra årets affære.

Det var Peter Sagan som sto igjen som vinneren av rittets 2018-utgave. Men tankene gikk til Goolaerts som da kjempet for livet på et sykehus i nærheten.

Sent samme kveld ble det gjort kjent at 23-åringens hadde gått bort.

PS: Siden sist har Veranda´s Willems-Crelan fusjonert med Roompot-Nederlandse Lotterij. Satsingen heter nå Roompot-Charles, og er blitt invitert til 2019-utgaven av Paris-Roubaix. Den sykles for øvrig søndag 14. april.

Tagget med: , , ,

Les også disse