UHELLET UTE IGJEN: Syver Wærsted ble påkjørt av en bil under trening i Siljan i Telemark, tirsdag ettermiddag. Etter forholdene står det bra til med tøffingen fra Porsgrunn, selv om både armer og bein fikk hard medfart som en følge av sammenstøtet. Dette bildet er fra Tour of Norway, der 21-åringen gikk ned i velt i Horten. FOTO: Jarle Fredagsvik, procycling.no

Marerittstart for Wærsted i Tour of Norway

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 16.05.18 20:56

Del på    

- Jeg rakk ikke tenke engang.

HORTEN (procycling.no): Inne på de avsluttende rundene i Horten gikk det galt for Syver Wærsted (Uno-X Development Team).

For to helger siden viste han fram eminent klatreform, da han gikk til topps under Ringerike Grand Prix.

Les også: – Stor sjanse for at Amund sykler Tour de France

21-åringen fra Porsgrunn er også en god avslutter, og var ute etter å måle krefter mot Sondre Holst Enger, Kristoffer Halvorsen og Dylan Groenewegen mot slutten av Tour of Norway-åpningen.

Men dypt inne i de avsluttende rundene fanget TV-kameraene opp en velt i hovedfeltet. Wærsted feilberegnet en sving og deiset i asfalten med full kraft:

– Jeg gikk ned i svingen tre kilometer etter målpassering. Jeg rakk ikke tenke engang før jeg gikk rett ned. Jeg hørte at det var litt løsgrus der, så det kan ha vært det. Det var visst en velt der i runden etterpå også. Det er kjedelig, men sånn er det, sier Wærsted til procycling.no.

Blodig hofte og albue

Han innrømmer at det var sur timing på uhellet, men trøstet seg med at det kommer flere sjanser i løpet av uka.

LIVE: Les vårt utfyllende referat her!

– Ja, det er surt. Og jeg følte meg bra i dag, også. Men det kommer flere sjanser, sier han.

Hofta hans er blodig, sykkelshortsen revet opp og det høyre albue forteller alt om at det ikke er godt å lande på asfalten.

I bakgrunnen virrer Kurt Asle Arvesen rundt. En annen mann som vet godt hvor vondt det gjør å velte i det internasjonale sykkelfeltet.

– Jeg tenker at kroppen blir litt stiv i morgen, men ellers er den fin. Jeg har noen skrubbsår på hofte og albue, men det går bra. Jeg er klar igjen i morgen, varsler telemarkingen.

Opptur for Nordsæter Resell

Det gikk heller ikke bare skeis for Uno-X-laget mellom Svelvik og Horten.

Sammen med Øivind Lukkedal, Audun Brekke Fløtten og Andreas Vangstad, lyktes det Erik Nordsæter Resell å komme seg med i bruddet.

21-åringen som opprinnelig er fra Trondheim sykler dermed torsdagens etappe mellom Hønefoss og Asker iført den hvite ungdomstrøya.

– Det er gøy. Sånn sett er vi fornøyd med dagen, sier Wærsted utenfor Uno-X-bussen.

Tagget med: , , ,

Les også disse