BESTENOTERING: Vita Heine gjorde sitt beste resultat i Flandern rundt noen gang. FOTO: Luc Claessen/Getty Images

– Jeg må stole mer på meg selv

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 8.04.19 10:57

Del på    

Norgesmester Vita Heine med blandede følelser etter personlig bestenotering i Flandern rundt.

(procycling.no): Inn mot det som skulle bli dagens avgjørende bakke – Flandern rundt-celebriteten Oude Kwaremont – kunne man se de norske fargene lyse opp fronten av favoritt-feltet.

En ytterst opplagt Vita Heine var på offensiven og hadde bestemt seg for å gripe muligheten da drøye 20 kilometer gjensto av brosteinsklassikeren. Angrepet ble imidlertid nøytralisert, og Hitec Products – Birk Sport-rytteren ble straffet med en dårlig posisjon inn i den to kilometer lange hellingen.

I front gikk italienske Marta Bastianelli (Team Virtu Cycling) hen og vant foran nederlandske Annemiek van Vleuten (Mitchelton-Scott) og danske Cecilie Uttrup Ludwig (Bigla Pro Cycling).

I sin fjerde Flandern rundt-deltakelse kunne Heine til slutt signerte av med en personlig bestenotering i form av en 18.pass, 55 sekunder bak vinneren.

– Dette er den beste prestasjonen jeg har hatt i Flandern. Det er veldig gøy å se at jeg fysisk sett hørte til teten, sier Heine til procycling.no.

Bestenotering til tross, 34-åringen sier hun ser forbedringspotensial i måten hun løser finalen på.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

– På en måte er dette gøy. Jeg føler meg fysisk sterk nok til å sitte med de beste, slikt følte jeg meg i går. Samtidig kunne jeg gjort en enda bedre gjennomføring. Jeg vekslet mellom å være offensiv og passiv, og havner derfor bakpå. Dermed taper jeg mye krefter, forklarer Heine.

Angrep før Oude Kwaremont

Med ti hellingen og fire brosteinsparti fordelt på 160 kilometer skulle damenes 16. utgave av Flandern rundt drar seg til på de siste fem milene. Hitec Products – Birk Sport hadde Chanella Stougje i et tidlig brudd med seks andre ryttere. Utbrytergruppen gikk i oppløsning på Muur Van Geraardsbergen og med 46 kilometer igjen var de innhentet da feltet gikk løs på Kanarieberg.

Herfra gikk angrepene i strie strømmer, idet den norske mesteren satt våkent med. Etter at Katarzyna Niewiadoma (Canyon-SRAM) prøvde et angrep på Hotond, skulle Heine kaste seg med i et angrep som forsøkte å komme seg av gårde like før den avgjørende bakken, Oude Kwaremont. Før bakken kom imidlertid de andre favorittene opp igjen, og et felt på om lag 30 rytteren stormet inn i stigningen.

– Jeg prøvde å gå med i et brudd like før Oude Kwaremont. I Dwars door Vlaanderen nølte jeg, og kom ikke med (i det avgjørende) bruddet. Nå tenkte jeg at jeg ville ikke angre på noe, for man vet aldri hvilket brudd som faktisk går inn til slutt. Men inne i Kwaremont kom jeg inn som en av de siste, og ble plutselig veldig passiv. Det gjelder å være på riktig plass hele tiden i dette rittet.

– Da bruker jeg mye krefter. Jeg begynte bakken altfor langt bak og må opp igjen til teten og må da sykle fortere enn de andre. Jeg jobber med disse tingene, men for å få til et resultat må jeg øve mer. Jeg sitter igjen med litt blandende følelser. Til slutt kommer jeg i en gruppe som kjemper om åttendeplass, og en åttendeplass som gir masse UCI-poeng som laget trenger.

Sperret i spurten

Etter Oude Kwaremont og Paterberg lå Heine i den andre store gruppen bak teten, og inne på oppløpet i Oudenaarde kjempet Hitec-rytteren om en solid topp ti plassering og 50 viktige UCI-poeng.

– Jeg ble egentlig sperret inne i spurten. Sikkert fordi jeg var litt for avventende. Tror nok jeg har vært med i for få spurter. Nå må jeg nok tenke litt på hvordan jeg kan bli bedre i slike situasjoner. Kanskje jeg burde kjørt flere flate ritt. Igjen så blir jeg litt for avventende, i spurter gjelder det å ta mer initiativ. Jeg må stole mer på meg selv, slår Heine fast.

Neste post på programmet for Hitec-rytteren er det engelske etapperittet Tour of Yokrshire (2-5. mai). Før det venter tre uker med høydetrening på Sierra Nevada. Det bør gi Heine plenty tid til å nullstille seg etter at hun reiste hjem fra Flandern med blandede følelser.

– Alt i alt bør jeg være fornøyd. Samtidig venter jeg dagen der ting løsner skikkelig.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: , ,

Les også disse