Prøv Procycling Pluss idag

DRAMATISK UTENLANDSBESØK: Jon Breivold (i midten) fikk et heftig møte med Taiwan, på sin første treningstur i landet. FOTO: Team FixIT.no

– Håper det kan gå hele veien

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 19.06.17 21:19

Del på    

Samkjørt Sandefjord-trio går for medalje på lagtempoøvelsen.

TRONDHEIM (procycling.no): Tirsdag venter NMs andre øvelse når lagtempo står på programmet. Ti lag stiller i damer senior, 21 i menn junior og 20 lag i menn senior.

Den kanskje aller største favoritten i herreklassen er fjorårsvinnerne fra Lillehammer. I år består førstelaget av to medaljevinnere fra U23-rittet søndag, Anders Skaarseth og Rasmus Fossum Tiller, samt gjennomsterke Tobias Foss. De møter dog tøff motstand i flere lag som virkelig har planer om å bite godt fra seg.

Ett av dem er Sandefjord SK. De stiller med FixIT.no-trioen Ken-Levi Eikeland, Marius Blålid og Jon Breivold. 

De tre syklistene har trent lagtempo på samling i Sandefjord tidligere i måneden, mens Blålid og Eikeland ankom Trondheims-bosatte Breivold for å besiktige og prøve ut lagtempoløypen som går i en runde rundt Ytre Byneset med start og mål på Heimdal.

Samkjørte som de er, håper de å kjempe helt i toppen når medaljene skal deles ut tirsdag kveld.

– Vi har et ganske jevnt bra lag, og vi kjenner hverandre godt, så vi har helt klart et mål om å være med i toppen og kjempe. Vi har mål om pallplassering, så vi håper det kan gå hele veien inn på en god dag. Vi har fått trent litt sammen de siste ukene, og det virker som det går ganske fort, sier yngstemann på laget, Jon Breivold.

Tøff tempoløype

Jon Breivold har byttet klubb for anledningen. Oppegård-gutten sykler opprinnelig for Frøy, men representerer Sandefjord SK i årets sesong. Blålid og Eikeland er Sandefjord-ryttere fra før.

Lagtempoløypen er av det tøffere slaget. 65 kilometer med flere bakker og strekninger utsatt for vind gjør den beinharde lagtempoøvelsen enda tøffere.

At temperaturen kryper under ti grader og regnskurene kommer tett i Trøndelag, hjelper heller ikke på vanskelighetsgraden. I skrivende stund er det meldt 9 sekundmeter i vind fra verst tenkelig retning – inn fra siden når syklistene sykler langs sjøen.

– Vi hadde en gjennomkjøring i løypen der forrige torsdag, så vi har de fleste av KOM-ene på Strava der nå, men de ryker vel fort i morgen, poengterer syvendemannen under søndagens U23-ritt. 

Ken-Levi Eikeland har vært et av lyspunktene hos FixIT.no denne våren og syklet inn flere gode resultater. Til tross for en nylig sykdomsperiode, håper brannmannen at formen er på plass.

– Jeg er utrolig spent. Jeg var litt syk etter Tour des Fjords, men har fått to gode treningsuker nå, så jeg håper formen er bra. Det virket bra på testen forrige uke, så vi håper det svarer godt i morgen også, sier Eikeland til procycling.no.

– Løypen er såpass hard at det går på styrke. På en lagtempo blir det litt motsatt taktikk enn på den individuelle tempoen. Det gjelder å holde trøkket oppe i nedoverbakkene, mens man på individuell tempo må prøve å spare litt i utforkjøringene. Man må kjøre relativt kontrollert i motbakkene, for der må alle bruke like mye krefter uansett. Det er en krevende løype med tanke på at det er en lang utforkjøring. Man må disponere riktig. Det er langt, 65 kilometer, det er ikke gjort unna på en time.

Prestisjetung FixIT-duell

En av de andre utfordrerne i medaljekampen tirsdag, er Bergen CK. De stiller med to FixIT.no-ryttere, Bjørnar Vevatne Øverland og Kristoffer Madsen, i tillegg til klubbrytter og Bjørnars lillebror, Erik Vevatne Øverland.

Breivold forklarer at det kan bli en tett duell, og at det er snakk om prestisje innad i laget.

– Bergen er et veldig bra lag. Det blir jo et lite internoppgjør. De er sterke alle sammen.

Likevel tror Breivold at det nok er Lillehammer som er de største favorittene til å hente NM-tittelen også i år.

– Lillehammer blir sterke i morgen. Vi skal ha en sinnsykt god dag for å slå dem. Lillehammer har også et god andrelag, med Erik Resell, Hans Kristian Rudland og Iver Skaarseth, så de blir også vanskelige å slå.

Skuffet etter at U23-sjansen glapp

Søndag gikk som kjent U23-fellesstarten i årets NM, og Breivold endte på syvendeplass. Dog kunne det endt enda høyere enn det for NTNU-studenten.

Da det avgjørende bruddet var formet, befant Breivold seg der. Dessverre måtte han slippe de fem andre i rittets nest siste bakke, etter en fartsøkning.

– Jeg var temmelig skuffet i går etter rittet. Jeg hadde en veldig bra dag, men jeg ble nok litt for ivrig underveis, tettet litt for mye luker og brukte litt for mye krefter. Også satt jeg der da, i det avgjørende bruddet da det gikk, men da ville ikke beina mer. Det ble nok litt for intensivt, så da sa det stopp. 

Dette var Breivolds siste mulighet til å ta medalje i U23-NM, og han beskriver at han var forbannet i den siste bakken. Da var han nemlig hentet av gruppen bak, og følte seg vesentlig bedre.

Dog er han ikke altfor skuffet dagen derpå. Formen er stigende etter å ha slitt med virus fra og med mars, og søndagens ritt var et tydelig skritt i riktig retning.

– Alt i alt var det positivt at formen er stigende. Kroppen har ikke vært helt som den skal, men det er deilig å kjenne at det går riktig vei, konkluderer han.

NB: Etter denne artikkelen er skrevet, har det blitt klart at de tre Joker Icopal-rytterne på Lillehammers førstelag ikke stiller. Dermed kan det bli noe mer åpent i kampen om medaljene.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse