KOMMER SEG: Etter en sykdomsperioden i oppkjøringen

VIKTIG HJELPER: Sindre Lunke var viktig for Tom Dumoulins seier i Giro d'Italia. Nå er Arctic Race det neste for Lunke, et ritt han vil få egne sjanser i. Foto: Tim de Waele

– Det er kjedelig å ikke kjøre ritt

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 24.07.17 16:40

Del på    

Lang pause uten ritt ytterligere forlenget for Lunke, som nå fokuserer på Arctic Race.

Med Sunweb-deltagelse i Tour de Pologne, Clásica San Sebastián og Prudential RideLondon, er så godt som hele mannskapet til det tyske laget i aksjon denne helgen.

Én som derimot blir hjemme er Sindre Lunke. Nordmannen skulle opprinnelig kjøre Tour de Pologne, men justeringer i mannskapet gjorde at det ikke ble tilfellet.

Nå er Lunke istedenfor reserve til Clásica San Sebastián.

– Det er kjedelig å ikke kjøre ritt, spesielt når jeg føler meg bra. Polen er et ritt som kunne passet meg veldig bra, sier Lunke, som ikke har deltatt i et UCI-ritt siden han NM i slutten av juni.

Satser på Arctic Race

Hans neste ritt blir dermed etter all sannsynlighet Arctic Race of Norway.

– Jeg får egne sjanser i Arctic. Gutta skal kjøre for meg, så det gleder jeg meg veldig til, sier Lunke, som satser på være i toppform til starten på Andørja den 10. august.

Rittet vil også være første gang Lunke sykler på norsk jord med Sunweb.

Resten av programmet for høsten er ikke spikret, men Lunke antar at vil bli en del éndagsritt utover høsten.

Lang treningssommer

Siden NM har dermed mesteparten av tiden gått til med trening for Lunke. Både hjemme i Trøndelag, og på treningsleir i Tyskland. Der viste han etter eget utsagn også at formen var god, med å kjøre fra flere på leiren. I tillegg fikk han også holdt rittbeina noenlunde i gang med noen prokermesse.

Inspirasjon har det også vært lett å få gjennom juli, med Sunwebs fantastiske Tour de France, hvor Warren Barguil og Michael Matthews begge vant to etapper, og henholdsvis klatretrøya og poengtrøya.

Om han selv vil fortsette i laget er fremdeles usikkert. Lunke trives i laget, men foreløpig har det fremdeles ikke kommet noe kontraktsforslag.

Les mer: Lunke vet fremdeles ikke om Sunweb vil forlenge

Nordmannen selv omtaler muligheten for at han fortsetter i laget som «fifty-fifty», og utelukker heller ikke et steg ned til prokontinentalnivå.

– Det viktigste for meg nå er at jeg får kjørt ritt med lange bakker, sier Lunke om framtidsutsiktene.

Tagget med: , , ,

Les også disse