HVA NÅ?: Sindre Lunkes fremtid er ikke avklart, men nordmannen ønsker ny kontrakt med Team Sunweb. FOTO: ASO.

Lunke vet fortsatt ikke om Sunweb vil forlenge

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 8.07.17 08:44

Del på    

Døra ikke lukket. Forhører seg hos andre lag.

TROYES (procycling.no): 24 år gamle Sindre Lunke opplevde i mai karrierens høydepunkt hittil, da han var del av laget som vant Giro d’Italia sammenlagt.

Triumfen til Tom Dumoulin gjør at laget forsøker å bygge seg enda sterkere i fjellene. Nederlenderen er spådd å bli en mulig arvtaker til Tour de France-tronen i fremtiden.

Selv om trønderen gjorde sine saker bra under rittet, er Sunweb fremdeles ikke helt overbevist. Tidligere denne uka var Lunkes agent i samtaler med laget, og han fikk følgende beskjed med seg hjem:

– Det foreligger ikke et kontraktstilbud i dag. De sier verken ja eller nei, men vil bestemme seg i løpet av en måned eller to. Vi har også dialog med flere lag og vi er positive til at Sindre er proff på WT-nivå (WorldTour-nivå) også neste år, sier agent Jean Erik Gaundal til procycling.no.

Har forespurt Katusha og Orica

Uten at Gaundal ønsker å kommentere opplysningene, erfarer procycling.no at Katusha-Alpecin og Orica-Scott er blant lagene det jobbes opp mot.

De finnes også andre muligheter på overgangsmarkedet.

– Kan det være en mulighet å ta steget ned til prokonti i håp om å kjøre inn flere egne resultater?

– Vi er i dialog med ulike lag, og det er enkelte prokontilag som er aktuelle nettopp på grunn av at innkjøring av resultater blir lettere. Målet er å ha flere alternativer når vi gjør valget.

Vurderer flere utskiftninger

Akkurat nå er Sunweb-ledelsen i en prosess hvor de vurderer framtiden til flere ryttere kontinuerlig.

Ifølge Algemeen Dagblad sykler Ramon Sinkeldam for FDJ neste år.

Til slutt blir det en avveining om det slår positivt ut for Lunkes del, eller om karrieren fortsetter andre steder. Med et tidlig signal fra det tyske WorldTour-mannskapet stiger sjansene for å lande en avtale betraktelig.

– Må være litt ute med albuene

Lunke syklet nylig NM på hjemmebane, uten at han maktet å sette preg på finalen.

Under mesterskapet ga han følgende rapport til procycling.no om hvordan han ser på framtida si.

– Laget ditt har vunnet giroen. De sier seg selv at ønsker å bygge laget enda sterkere rundt Dumoulin. Ser du for deg at du er del av det framtidsbildet?

– Jeg håper det. Jeg håper jeg fikk vist fram hva jeg duger til, selv om jeg kom litt sykdomsplaget inn i rittet. Jeg føler jeg har klart å forbedre meg på mange områder etter mitt første halvannet år i WorldTouren. Men man føler seg aldri trygg i et utenlandsk lag, der de kan finne på å prioritere nederlendere og tyskere. Man må være litt ute med albuene og være tydelig på hva kan gjøre for å bli værende i laget, og jeg har veldig lyst til å fortsette i Team Sunweb.

Lunke blir nå med laget på treningssamling, og tror framtiden hans er enda klarere i etterkant av Tour de France.

Tagget med:

Les også disse