NYE MÅL: Sindre Lunke jakter fysisk forbedring

TUNG START: Sindre Lunke er ikke i toppform i starten av Giro d'Italia. FOTO: procycling.no.

Lunke får frie tøyler i Volta a Catalunya

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 19.03.17 18:56

Del på    

– Kroppen er i rute.

(procycling.no): Mandag begynner det tøffe etapperittet Volta Ciclista a Catalunya. Rittet har tøffe stigninger på hver etappe, og flere av de aller best etapperytterne i verden stiller.

Alejandro Valverde, Chris Froome, Dan Martin, Adam Yates, Alberto Contador, Romain Bardet, Bauke Mollema og Illnur Zakarin er noen av navnene som skal gjøre opp om sammenlagtseieren.

I tillegg til flere brutale etapper, venter en lagtempo på fire mil tirsdag. Den er ventet å skape avstander blant de største favorittene.

Rittet har én norsk deltaker. Sindre Lunke sykler rittet for Team Sunweb. Etter en oppløftende start i Vuelta a Andalucia, ble det noe seigere i Abu Dhabi Tour. Denne uken var han tilbake i ritt med Nokere Koerse i Belgia, men inntar nå favoritterrenget sitt igjen når Volta a Catalunya sparkes i gang.

– Jeg var litt syk etter Abu Dhabi, så jeg tok en litt rolig uke hjemme. Etter det tok jeg en liten tur til Mallorca med Odd, og trente der. Jeg fikk en bra uke trening der før jeg kjørte Nokere, sier Lunke til procycling.no dagen før det braker løs.

I Nokere Koerse syklet han inn til en 104.plass, inn like bak feltet, et felt som var preget av flere velt mot slutten.

– Formen var grei i Nokere, men det var jo et ganske crazy løp, så det er ikke noe for meg. Jeg fikk meg en god fartstrening, og kroppen kjennes i rute. 

I Volta a Catalunya stiller Sunweb uten en utpreget kaptein. Både Warren Barguil og Tom Dumoulin holder seg unna den katalanske regionen neste uke. Dermed kan det dukke opp muligheter for å kjøre for egne sjanser for trønderen.

– Vi har ikke helt diskutert taktikken ennå, men det er litt mer frie tøyler, det er klart. På de litt halvharde etappene må vi nok passe på de to gode spurterne våre (Max Walscheid og Phil Bauhaus). Ellers blir det nok ganske åpent.

– Hva er ambisjonene dine i rittet?

– Jeg kjører ikke for sammendraget eller noe, men jeg har veldig lyst til å komme meg avgårde i noen gode grupper som kan holde helt til mål. Man må se an litt når det er mulig at bruddet kan gå inn, og ikke bare gå i brudd for å være på TV. Kanskje allerede i morgen kan det være en åpen etappe, men det spørs med de spurterne våre, forklarer 24-åringen.

 

Tagget med: , ,

Les også disse