Prøv Procycling Pluss idag

DEBUTERER: Lørdag starter Carl Fredrik Hagen på sitt første treukersritt i karrieren. Foto: Luc Claessen/Getty Images

Lotto-sportsdirektør om Hagens sammenlagtsjanse: – Han får full frihet

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 21.08.19 10:11

Del på    

Laget legger ikke noe press på nordmannen før debuten i et treukersritt.

(procycling.no): Da Carl Fredrik Hagen kunne melde at han hadde fått grønt lys for deltakelse i Vuelta a España, fortalte 27-åringen til procycling.no at han hadde ambisjoner om å kjempe ganske bra med i sammendraget.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

– Jeg har lyst til å se hvordan jeg kan stå tre uker med å være smart på hver etappe og prøve å henge på de beste på de tøffe etappene, og så se hvordan det blir over tre uker. Jeg er helt ny i gamet, så jeg må lære og se, sa han den gang.

Les mer: Carl Fredrik Hagen til Vuelta a España: – Utrolig stort for meg

– Carl er ikke en rytter som sprekker raskt

Til vueltaen kommer Lotto Soudal med et angrepsvillig lag med Hagen, Thomas De Gendt, Tosh Van der Sande, Tomasz Marczynski, Jelle Wallays, Sander Armée, Harm Vanhoucke og Brian van Goethem.

Sportsdirektør Mario Aerts forteller i en pressemelding at lagets mål er å vinne en etappe. Samtidig gis det full frihet til Carl Fredrik Hagen i forsøket på å se hvor bra han kan gjøre det i sammendraget. 

– Carl Fredrik Hagen vil kjøre et treukersritt for første gang, noe han vil gjøre uten noe press, men ritt som Tour de Romandie og Critérium du Dauphiné har vist at Carl ikke er en rytter som sprekker raskt. Med tanke på det, vil Carl få full frihet til å se hvor bra han kan gjøre det i sammendraget, sier Aerts.

Det betyr ikke at det kun vil være sammendraget det dreier seg om hvis Hagen havner godt bakpå.

– Vi må se hvor langt Carl Fredrik Hagen kan være med de beste oppover, men Carl kan selvsagt være med i brudd om sjansene er der. Da Sander Armée kom til vueltaen for to år siden med små ambisjoner om et bra sammenlagtresultat, endte han opp med å vinne en etappe (den 18. etappen til Santo Toribio de Liébana), sier Aerts.

Årets Vuelta a España starter på lørdag med en lagtempo i Torrevieja, og Hagen blir én av tre norske deltagere, sammen med Edvald Boasson Hagen og Rasmus Fossum Tiller (begge Dimension Data).

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

 

Tagget med: , ,

Les også disse