OFFENSIV: Slik er vi vant til å se Carl Fredrik Hagen - offensiv i brudd. Til høsten kjører han Vuelta a España. FOTO: Luc Claessen/Getty Images

Carl Fredrik Hagen til Vuelta a España: – Utrolig stort for meg

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes
Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 12.08.19 21:34

Del på    

Får sin Grand Tour-debut i sin første sesong som proff.

(procycling.no): Carl Fredrik Hagens neste ritt blir Vuelta a España. Mandag bekrefter 27-åringen at han blir å se i Lotto-Soudals åttemannstropp til sesongens siste treukersritt.

– Ja, jeg skal kjøre vueltaen, sier Hagen til procycling.no. 

Det har alltid vært en drøm for den tidligere Joker-syklisten å kjøre en Grand Tour. Etter å ha tredd inn i proffenes rekker før årets sesong, fikk han positive signaler fra lagledelsen om at det skulle skje allerede i år.

– Helt siden jeg startet å sykle landevei, så har drømmen min aldri vært å bli verdensmester, men heller det å kjøre Grand Tours og se hvordan jeg står dem. Jeg hadde som mål å kjøre én av dem i år, og jeg fikk indikasjoner allerede på treningssamling i vinter at jeg mest sannsynlig ville få sjansen om alt gikk etter planen.

– Først var planen at jeg skulle kjøre giroen, men så skulle Caleb kjøre der og da ble det litt manko på plasser. Da var vueltaen en fin mulighet. For meg er det utrolig stort å få kunne forberede seg til det og få lov til å kjøre der det første året mitt som proff.

– Frykter ikke tre uker

At Carl Fredrik Hagen er godt trent, er det ingen tvil om. Når han om snaue to uker står på startstreken i Torrevieja, er det første gang han skal sykle ritt på tre uker. Det blir nytt for nordmannen, som er spent, men likevel selvsikker på at mengden ikke blir et problem.

– Det blir spennende. Det er mye som er nytt. Jeg har syklet nok sykkelritt i karrieren min, men jeg har aldri syklet ritt på tre uker tidligere. Jeg vet ikke hva jeg går til, så sånn sett er det veldig spennende. Men jeg er også ganske klar på at jeg er trent for det. Jeg frykter ikke tre uker. Jeg frykter ikke at jeg skal være fysisk klar. Men jeg tror det vil være vel så psykisk hardt som fysisk hardt, forklarer Hagen. 

2019-sesongen har vært en stor sportslig opptur for Hagen som har vist frem sine kvaliteter ved flere anledninger. Hans beste resultat var da han ble nummer tre på den siste etappen av Criterium du Dauphiné etter å ha sittet i brudd på en tøff fjelletappe. I tillegg har han to topp ti-plasseringer fra Tour de Romandie tidligere i år.

Nå blir det en ny og spennende utfordring som venter fra 24.august.

– Det er mye som skjer på tre uker, og det er forhåpentligvis mange gode dager og sikkert noen tunge dager også. Det blir spennende å se hvordan jeg står. Jeg har aldri syklet mer enn åtte dager sammenhengende før. Jeg har syklet kombinasjonen Norway og Fjords tidligere, som er ti rittdager på elleve dager. Alltid så har beina mine blitt bedre og bedre for hver etappe, så jeg liker når det blir langt over flere dager.

Får en fri rolle: – Vil ikke kaste bort kreftene i TV-brudd

Årets ritt i Spania består av en rekke tøffe etapper som passer Hagens egenskaper godt. I fjor var det flere ganger at bruddet kjempet om etappeseieren, og Hagen kan ha flere gode muligheter til toppresultat.

Lotto-Soudal har med seg en rekke bruddkåte ryttere, blant andre Thomas De Gendt som tar fatt på sin tredje Grand Tour for sesongen. Carl Fredrik Hagen er noe usikker på om han ønsker å gå for etappeseier eller en fremskutt plassering i sammendraget.

– Slik jeg har forstått det, så får jeg en ganske fri rolle. Vi stiller ikke med noen ren kaptein og heller ingen superspurter. Vi har et lag bestående av mange bruddryttere. Thomas De Gendt, Jelle Wallays, Sander Armée – den gjengen der skal kjøre. Vi kommer til å gå for mange enkeltetapper, men jeg har ikke lyst til å kaste bort kreftene mine på å være i TV-brudd.

Alltid lærevillige Hagen er nysgjerrig på hvordan beina responderer etter to seige uker på sykkelen når han tar fatt på den tøffe sisteuken i årets Vuelta a España.

– Jeg har lyst til å se hvordan jeg kan stå tre uker med å være smart på hver etappe og prøve å henge på de beste på de tøffe etappene, og så se hvordan det blir over tre uker. Jeg er helt ny i gamet, så jeg må lære og se.

– Sikter du mot topp 30 i sammendraget, eller vil du helst være med i finalen på et par bruddetapper?

– Det er vanskelig å si. Jeg har jo lyst til å prøve å kjøre offensivt og være i brudd, men vi har en del andre på laget som vil peke seg ut en del spesifikke etapper. Jeg vet ikke om jeg vil peke meg ut noen spesifikke etapper hvor jeg skal i brudd. Jeg har mer lyst til å kjempe om, jeg vil ikke si noe tall da, men at om alt klaffer og kroppen er god, så håper jeg at navnet blir å finne et sted der oppe på slutten.

 

 

Tagget med: , ,

Les også disse