ANGREPET: Lørdagens sykkeltur ble ikke særlig kul for Harm Vanhoucke.(Photo by David Ramos/Getty Images)

Lotto Soudal-rytter presset av veien og slått av bilist

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 22.03.20 10:50

Del på    

Etterlyser mann i 40-50-årene.

(procycling.no): Harm Vanhoucke var ute og syklet lørdag da en sint bilist ødela turen for den belgiske proffsyklisten.

Lotto Soudal-syklisten skriver på Facebook at en bilist presset ham av veien, før han ble angrepet av mannen som skal være i 40-50-årene.

– Mannen var aggresiv, og jeg oppfordret ham til å holde avstand. Etter jeg ga beskjed om det, slo han meg i ansiktet flere ganger og stormet unna. Dette er alt annet enn normalt i disse koronatider. Hvis noen kjenner denne personen, send meg en melding, skriver Vanhoucke på Facebook.

I Belgia har man forbudt all unødvendig transport, men sykling er fortsatt tillatt. I Spania er det derimot ikke tillat, og rytterne må trene inne på rulle. I Italia har proffsyklister lov til å ferdes ute, men det anbefales at man holder seg inne.

Frykter todelt nivå på grunn av treningsrestriksjoner

Nettopp disse forskjellene i restriksjoner fra ulike lands myndigheter, gjør at Groupama-FDJs hovedtrener, Frederic Grappe, slår alarm i forbindelse med Tour de France.

Han frykter at dersom ikke utøverne får nok tid til å få trent før sesongens store mål, vil de havne i bakleksa sammenlignet med de som får trene ute. 

Frankrike er et av landene som har innført portforbud, og dermed kan de fleste Groupama-FDJ-rytterne ikke trene ute. Grappe foreslår et treningsvindu før Tour de France som gjør det lov å sykle ute i rimelig tid, slik at man får lagt ned arbeidet man trenger før de tre viktige ukene i juli.

– Hvis noen kan fortsette å trene ute, vil vi få todelt fart i Tour de France. Hvis det fortsetter sånn, vil det ikke være fair overfor publikum. Den eneste riktige måten å gjøre det på, er å ha en «ikke-ritt»-periode over fire uker. Det er det som må til for å komme seg opp på nivået igjen.

Tagget med: , ,

Les også disse