VEKSLING: Gerben Thijssen (venstre) i veksling med Moreno De Pauw. Foto: Luc Claessen/Getty Images

Lotto-rytter holdes på sykehus etter stygg velt

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 13.11.19 09:44

Del på    

Gerben Thijssen fikk seg en kraftig smell under den første dagen av seksdagersrittet i Gent.

(procycling.no): Velten hans førte også til at det ble en tidlig avslutning på den første konkurransedagen i seksdagersrittet tirsdag kveld.

Thijssen falt i den ene svingen og ble så påkjørt av danske Oliver Wulff Frederiksen like etter.

Medisinsk personell kom kjapt til den 21 år gamle belgieren, som ifølge Sporza ble liggende på banen uten å røre seg en god stund, før han kom til bevissthet. Han ble så fraktet ut til sykehuset.

Den nye pressesjefen til Lotto Soudal, Philippe Maertens, fortalte til Sporza at Thijssen hadde brukket kragebeinet og tre ribbein. Det kan virke som den verste skaden kommer av smellen han fikk til hodet, noe som viste seg da man gjennomførte en CT-skanning.

– Heldigvis er tilstanden hans stabil, men han landet på hodet og på sykehuset fant legene tre mindre blødninger da de skannet ham, sier Maertens. 

– Av den grunn holder de Gerben på intensivavdelingen de neste dagene. I dag og de kommende dagene blir avgjørende for å se i hvilken retning situasjonen utvikler seg i, sier Maertens videre.

Pressesjefen la selv ut en video av velten på Twitter.

Cavendish veltet også

Thijssen har kjørt som stagiaire for Lotto Soudal de siste to høstsesongene. Til neste år har han også signert sin første proffkontrakt, og skal dermed kjøre for Lotto Soudal de neste to sesongene.

Tidligere på dagen veltet også Mark Cavendish. Briten kom seg raskt opp på beina, men måtte se seg nødt til å stå over de resterende øvelsene på den første konkurransedagen. 

Rittets andre dag er ventet å gå videre som normalt.

VELTET: Også Mark Cavendish fikk seg en smell tirsdag kveld. Foto: Luc Claessen/Getty Images

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: , , ,

Les også disse