Suveren Kristoff-seier i Stavanger

Even Emberland
Tips meg

Publisert 1.06.14 13:42

Del på    

Nielsen kom til Cort mot Kristoff i sammendraget.

STAVANGER (procycling.no): Alexander Kristoff vant den femte og siste etappen samt sammenlagttrøyen i Tour des Fjords.

– Det var dette jeg håpte på, helt supert. Avslutningen var hard. Vi prøvde å kontrollere, men det gikk ikke. Jeg vet jeg er raskest i dette feltet, men jeg var ikke sikker på at vi skulle hente bruddet på slutten, sier Alexander Kristoff til Tv2 etter målgang.

Han sier han fikk god hjelp av Øster Hus-ridley-laget underveis for å hente bruddet på etappen mellom Risavika og Stavanger.

Utbrytergruppen ble hentet noen minutter før målgang, og Kristoff var svært fornøyd da han så resultatene etter etappen.

– Jeg sa på forhånd at jeg skulle vinne hver dag, men det gikk ikke. Tre etappeseiere og sammenlagtseier er veldig bra. Det er første gang jeg vinner et prøffløp sammenlagt i tillegg, sier Kristoff.

Kom til Cort
Magnus Cort Nielsen ledet Tour des Fjords før siste etappen, men tapte til slutt løpet med skarve ett sekund. Til tross for at sammendraget gikk til Norge, klarte ikke Cort Nielsen å være misfornøyd med løpet.

– Laget kjørte fantastisk i dag, men i finalen hadde jeg ikke flere ryttere igjen. Det blir farlig på slutten, og jeg blir alene igjen. Det ble for hardt i dag, men jeg syns vi har kjørt et fantastisk løp. Vi forventet ikke å kjøre med gul trøye i Tour des Fjords på forhånd. Kristoff er en svært dyktig rytter, sier Magnus Cort Nielsen til procycling.no, som fikk med seg ungdomstrøyen fra Tour des Fjords.

Skuffet tredjemann
Tom Van Asbroeck fra Topsport Vlaanderen håpte lenge å kunne tukte Kristoff i spurten, men klarte ikke matche Stavangers store sønn da han startet spurten tidlig.

– Jeg var i perfekt posisjon, men det var en Wanty-rytter som ødela. Han klarte ikke å følge Kristoff da han akselererte, og det er umulig å vinne når jeg starter spurten flere meter bak ham, sier Van Asbroeck.

Resultater:


Se hele utviklingen i LIVE-feltet under:

 

Tagget med:

Les også disse