SIST GANG: Slik så det ut sist gang Norge hadde en innedørsvelodrom, under VM i 1993. Kort tid etter mesterskapet ble banen hugget opp. Nå er imidlertid flere velodromer på god vei i Norge. Foto: Morten Hval / NTB / SCANPIX

Levanger utreder velodrom videre

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 19.10.17 19:28

Del på    

Til en verdi av opp mot 90 millioner.

Det skriver lokalavisen Innherred. I kommunestyret ble det onsdag bestemt å gå videre med alternativ tre, en 250-meters velodrom på betong med tak. Det er også planlagt å legge kunstgress i midten av banen, hvor det blant annet skal bli mulig med fotballspill.

Alternativet ble foretrukket i formannskapet tidligere i september, og fikk videre støttet i kommunestyret.

Det ble fremmet forslag mot en utredning, men flertallet stemte for videre utredning av velodromen.

Ifølge lokalavisen er det ventet at den totale kostnadsrammen vil ligge på 70-90 millioner. Av de er 18 millioner beregnet å komme fra tippemidler, mens to millioner er ventet fra tilskudd for programsatsingmidler. Det er også beregnet inn 17-23 millioner fra momskompensasjon, noe som gjør at kommunen da vil kunne vente seg en investering på 32-48 millioner.

– Hvis man ser arealmessig vil det være ren galskap at man ikke skal bygge noe med tak over. De områdene på Moan er for verdifull til det. Jeg tror vi er best tjent med å utrede alternativ 3, sa Karl Meinert Buchholdt (V) ifølge Inherred.

I tillegg til Levanger, jobbes det også med velodrom på Sola og i Asker. Av de tre er det Sola som har kommet lengst, hvor byggestart er ventet å være i desember.

Tagget med: ,

Les også disse