NY LEDER: Ruth Winder leder Tour Down Under etter seier lørdag. FOTO: Tim de Waele/Getty Images

Ny leder i Tour Down Under

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 18.01.20 09:55

Del på    

Ligger an til thriller-avslutning i Adelaide.

(procycling.no): Den amerikanske mesteren Ruth Winder (Trek Segafredo) spurtet inn til seier i Stirling på den tredje etappen av Tour Down Under. Med sesongens første seier tok 26-åringen også over sammenlagtledelsen fra Amanda Spratt (Mitchelton-Scott).

Spratt er nå, i likhet med andreplass Liane Lippert (Sunweb), sju sekunder bak ledertrøya før en spennende avslutningsetappe i Adelaide søndag.

– Jeg fikk helt perfekt assistanse fra lagvenninnen min Tayler Wiles. Jeg pratet med henne hele tiden. Vi har vært lagvenninner i mange år, hver gang er jeg så takknemlig til henne. Hele laget satt aktivt i front, dekket angrep og holdt med i en trygg posisjon da Mitchelton-Scott satte tempo i stigningen, sier Winder etter sin seier.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Den tredje etappen av Tour Down Under åpnet med et angrep fra sveitseren Nicole Hanselmann (Doltcini-Van Eyck Sport), som etter hvert fikk selskap av Anna Henderson (Team Sunweb), Tiffany Cromwell (Canyon SRAM Racing) og Maëlle Grossetête (FDJ-Nouvelle Aquitaine-Futuroscope). Bruddet krysset den innlagt spurten først, men feltet reagerte på angrepet og nøytraliserte.

Etter 30 kilometer gikk et nytt brudd: Tanja Erath (Canyon SRAM Racing), Lotta Henttala (Trek-Segafredo), Anna Trevisi (Alé BTC Ljubljana), Heidi Franz (Rally Cycling), Josie Talbot (Uni-SA Australia) og Matilda Raynolds (Specialized Women’s Racing). Det fikk en luke på 1 min 30 sek. Mitchelton Scott holdt utbryterne på trygg avstand og kjørte dem inn da 30 km gjensto.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Leigh-Ann Ganzar (Rally Cycling) prøvde seg med et soloraid innenfor de siste ti kilometerne, men feltet ble samlet igjen før mål. Winder ble nummer to på den andre etappen fredag, men timet alt perfekt i den kuperte bakkefinalen i Stirling lørdag, der hun altså spurtet fra Lippert og den store favoritten Spratt – som jakter sin fjerde strake sammenlagttittel i Tour Down Under.

I morgen er det et kriteriumsritt der 19 sekunder skal fordeles, så vi må se hvordan det går, sier Winder – som må forsvare sin ledertrøye.

– Vi har også Lotta Henttala som kom på andreplass på den første etappen, og vi skal sannsynligvis forsøke å få henne på podiet igjen. Med tanke på sammenlagten har vi et veldig sterkt lag og jeg har full tillitt til dem. Jeg vant spurten i dag, så spurten min kan ikke være så altfor dårlig heller. Men i morgen snakker vi en flat spurt, ganske forskjellig fra den i dag.

Tagget med: , ,

Les også disse