I PARIS: Vinner av La Course i 2016, Chloe Hosking, flankert av Lotta Lepistö og Marianne Vos.

Lappartient legger press på ASO: Vil ha ti dagers Tour de France for damene

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 3.11.18 13:40

Del på    

Paris-Roubaix for kvinnene kan også bli en realitet i 2020.

Etter den siste utgaven av Grand Boucle Féminine Internationale (som ble startet opp under navnet Tour de France Féminine i 1984) i 2009, har en dameversjon av Tour de France vært noe som ofte har blitt tatt opp som et manglende element.

Selv om damene nå har fått sin egen versjon av ritt som Amstel Gold Race og Liège-Bastogne-Liège, kan man ikke akkurat sammenligne damenes La Course med herrenes Tour de France.

La Course startet opp som et éndagsritt et par timer før herrene i Paris i 2014 og ble arrangert i den franske hovedstaden i tre år. I 2017 ble det utvidet til et ritt over to dager, med den første etappen opp til Col d’Izoard og en påfølgende jaktstart to dager senere i forkant av herrenes tempo i Marseille.

I 2018 var det imidlertid tilbake til et éndagsritt med målgang i Le Grand-Bornand, også det et ritt som ble arrangert på samme dag som herrene hadde målgang samme sted.

Neste års  La Course er igjen en gang et éndagsritt og denne gang i en rundløype rundt Nimes (samme løype som herrene har sin tempo i samme dag) uten de aller største stigningene.

Det er dermed lite som tyder på at en fullverdig utgave av damenes Tour de France er på vei, men UCI-president David Lappartient forteller at ASO aktivt jobber med et etapperitt på én uke for kvinnene.

Selv forteller franskmannen at han jobber for å få en kvinnelig Tour de France ritt som varer i ti dager.

– Jeg fortalte dem, «dere er den ledende organisasjoen i verden, så dere må del i ansvaret med å støtte kvinnesyklingen», sier Lappartient ifølge The Telegraph og Cyclingnews.

– Jeg vet at det er noen utfordringer med logistikken og med TV-sendingene, men noen ganger kan vi istedenfor å vise syv timer av herrenes ritt, ha damene først og så hoppe til mennene, foreslår Lappartient.

Ønsker seg dameutgave av Paris-Roubaix

De tenker på et etapperitt over én uke. Jeg vil støtte det, men jeg fortalte dem, «hvorfor ikke ha de siste ti dagene like for mennene og kvinnene?

Ifølge The Telegraph kan det skje allerede så tidlig som 2020.

– Jeg tror ikke bare de er åpne for det, men at de også jobber med det. Kanskje ikke til neste år, men for året etter, sier Lappartient til Cyclingnews.

UCI-presidenten snakket om at han hadde en drøm om å få på plass en kvinneutgave av Paris-Roubaix tilbake i april, og det ser nå ut til å være en god del nærmere å bli en realitet.

 

Tagget med: , , , , ,

Les også disse