VONDT I TÅA: Med en uke til Giro d'Italia valgte Mikel Landa å stå av Vuelta Asturias etter å ha fått en irritert tånegl. Foto: Tim de Waele/Getty Images

Landa brøt ritt med vond tånegl

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 5.05.19 21:10

Del på    

Giroen skal ikke være i fare for spanjolen.

Mikel Landa viste god form på den andre etappen i Vuelta Asturias, hvor han kom sammen med lagkamerat Richard Carapaz til mål på den andre etappen, snaut to minutter foran nærmeste utfordrer.

Men på rittets tredje og avsluttende etappe kom han aldri til start. Ifølge lagets Twitter-konto var det rett og slett på grunn av en irritert tånegl på Landas høyre fot.

Tidligere denne uka ble det klart at Alejandro Valverde ikke vil kjøre Giro d’Italia etter at han veltet i forkant av Giro d’Italia og skadet korsbenet. Dermed vil Landa være lagets naturlige kaptein i verdensmesterens fravær og Movistar skriver at Landa valgte å stå av Vuelta Asturias for å sikre at han får nok tid til å lege skaden inn mot giroen.

Sammenlagt ble rittet til slutt vunnet av nevnte Carapaz, som var fjorårets gjennombruddsmann i Giro d’Italia med sin fjerdeplass. Han skal etter planen også være en del av Movistar-laget i det italienske treukersrittet i år.

Giro d’Italia starter lørdag 11. mai i Bologna.