BRA I FLANDERN: Det endte med 8.-plass til Alejandro Valverde i debuten. Men nå holder skaden han pådro seg i forkant av Liège-Bastogne-Liège ham utenfor Giro d'Italia. FOTO Tim de Waele/Getty Images

Valverde nødt til å droppe giroen

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 3.05.19 11:01

Del på    

– Man er nødt til å lytte til kroppen, sier veteranen.

(procycling.no): En treningstur i forkant av Liège-Bastogne-Liège har dessverre satt Alejandro Valverde utenfor årets Giro d’Italia. Under årets fjerde monument var 39-åringen en skygge av seg selv og sto av alt etter 100 kilometers sykling.

Heller ikke 11.-plassen fra Flèche Wallonne, oppover Mur De Huy som han så til de grader har dominert tidligere, imponerte all verden.

I etterkant har det kommet fram at velten i Liège har satt ham mer tilbake enn først antatt. Han pådro seg et hardt slag i bekkenet, og i en pressemelding forteller Movistar Team at det gikk hardt utover korsbeinet (den nederste delen av ryggsøylen).

Blir ikke å se i Bologna

Fredag melder det spanske WorldTour-laget at 39-åringen ikke er frisk nok til å legge ut på Giro d’Italia som starter i Bologna den 11. mai.

– Det er veldig synd at jeg ikke kan reise til en stor prøvelse som giroen, men man er nødt til å lytte til kroppen. Jeg trenger å restituere meg 100 prosent for det som venter senere i sesongen. Jeg ønsker lagkameratene mine lykke til, skriver Valverde selv på Twitter.

I 2017 veltet han ut av Tour de France alt under prologen, og var ikke tilbake på sykkelen før i 2018. Han åpnet året med å vinne Volta Valenciana, UAE Tour og Katalonia rundt, før han igjen kjempet i toppen av Ardennene – uten å ta med seg en seier hjem fra de tre rittene.

Ble verdensmester i Innsbruck

Han syklet både Tour de France og Vuelta a Espana og hang lenge med helt i toppen av sistnevnte ritt. Først på den nest siste etappen, på vei opp mot Collada de la Gallina sprakk han, og falt ned fra andre- til femteplass.

Sesongen ble kronet på fantastisk vis med verdensmestertittelen i Innsbruck.

2019-sesongen har så langt ikke levd opp til forventningene, men Valverde slår sikkert kraftig tilbake når kroppen hans nå får en roligere mai måned enn planlagt.

– Verdensmesteren vil fortsette restitueringa og ikke ta noen sjanser. Målet er at han skal finne tilbake til hans beste form i løpet av de neste ukene og fortsette arbeidet foran den andre halvdelen av 2019-sesongen, skriver Movistar i en pressemelding.

 

 

Tagget med: , , ,

Les også disse