TIL DIMENSION: Lars Bak, her avbildet med Michael Mørkøv, slutter seg til Dimension Data neste sesong. Foto: Justin Setterfield/Getty Images.

Ny lagkamerat for Boasson Hagen

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 21.08.18 08:30

Del på    

Dansk veteran tar fatt på sin 18. sesong.

(procycling.no): Den danske veteranen Lars Bak blir fra neste sesong lagkamerat med Edvald Boasson Hagen og Rasmus Fossum Tiller i Dimension Data for Qhubeka.

Det sørafrikanske WorldTour-laget bekreftet mandag at Bak har signert en ettårskontrakt.

38-åringen har siden 2012 syklet for Lotto Soudal, og tidligere for HTC-Columbia, Team CSC og Team Fakta. Bak står med ti profesjonelle seiere, deriblant etappeseier fra Giro d’Italia og Eneco Tour.

– Jeg er veldig spent på dette byttet. Jeg har vært profesjonell i 17 år, og neste år blir min 18. sesong. Det er alltid bra med ny inspirasjon, sier Bak.

Med signeringen av Bak fortsetter Dimension Data et aktivt overgangsvindu, der de fra før har sikret seg dansken Michael Valgren fra Astana, Danilo Wyss fra BMC, Roman Kreuziger fra Mitchelton-Scott, og nordmannen Fossum Tiller fra Joker Icopal.

– Jeg kommer til å være hjelper for Michael Valgren. Jeg håper å være en slags mentor for han, støtte han og alle andre på laget. Nå vil det være flere nye navn på laget, og da kommer fornyet motivasjon, kamp om plassene og jeg gleder meg til det, sier Bak – en viktig hjelper for André Greipel i mange år.

Dimension Data-manager Douglas Ryder håper at en rytter som kommer fra seiersvante omgivelser, kan smitte over på de andre rytterne. Dimension Data står med kun fem triumfer denne sesongen og ligger helt sist på WorldTour-rankingen.

– Han kommer fra svært fremgangsrike omgivelser og vi satser på at han kan ta med seg det over til vårt lag og pushe oss mot nye høyder, sier Ryder.

Tagget med: , ,

Les også disse