Prøv Procycling Pluss idag

Pallen etter lagtempo-VM i 2015. Foto: Tim de Waele

Disse lagene stiller på lagtempoen i Bergen

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 9.09.17 14:12

Del på    

Fem norske lag blant deltakerne.

Til tross for at man har 18 WorldTour-lag, er det totalt sett kun 17 lag som stiller på lagtempoen i VM. Elleve WorldTour-lag, ett prokontinentallag og fem kontinentallag. Samtlige av de ni lagene som endte øverst på resultatlista i Doha, starter også i Bergen. I tillegg er også Bora-hansgrohe og Trek-Segafredo med i årets utgave.

De øvrige WorldTour-lagene er, i rangert rekkefølge fra lagtempo-VM i 2016: Quick-Step Floors, BMC Racing Team, Orica-Scott, Team Sky, Team LottoNL-Jumbo, Movistar, Sunweb, Katusha-Alpecin og Astana.

Les også: Potensiell lagtempo-boikott avblåst

CCC Sprandi Polkowice er det eneste prokontinentallaget som deltar.

Av de fem kontinentallagene, er fire norske. Joker Icopal, Team FixIT.no, Uno-X Hydrogen Development Team og Team Sparebanken Sør stiller alle til start den 17. september. Dermed er det bare Team Coop av de norske lagene som har valgt å ikke delta. Det siste kontinentallaget er italienske Sangemini – MG.Kvis.

Blant rytterne som står på den foreløpige startlista er Alexander Kristoff, Truls Korsæth, Tom Dumoulin, Tony Martin, Chris Froome, Peter Sagan, Michael Matthews og Marcel Kittel.

Lagtempoen starter på Askøy, og både damene og herrene skal gjennom en 42,5 kilometer lang løype før målgang i Bergen sentrum.

I kvinneklassen stiller ni lag, ett mer enn i Doha i fjor. Norske Team Hitec Products er blant dem, og får på hjemmebane konkurranse av Bepnik Cogeas, Boels-Dolmans, BTC City Ljubljana, Canyon SRAM Racing, Cervelo-Bigla, FDJ, Sunweb og Team VéloConcept.

Kvinnenes foreløpige startliste kan finnes her.

Tagget med: , , ,

Les også disse