MOBERG-JUBEL? Emilie Moberg ble nummer tre på den avsluttende etappen av Ladies Tour of Norway i fjor, og måtte se amerikanske Shelley Olds juble for seieren. I 2016 får den lokale yndlingen tre muligheter til å vinne en etappe i Ladies Tour. Foto: Anton Vos/Cor Vos © 2015

Ladies Tour-ruta klar

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 14.04.16 20:56

Del på    

Men rittet blir ikke direktesendt på TV.

Planene for den tredje utgaven av Ladies Tour of Norway ble presentert på en pressekonferanse torsdag ettermiddag.

Som på de to foregående utgavene, er rittet lagt rundt Østfold og svenskegrensa. Totalt er det tre etapper i rittet, og den første går fra Halden og til Fredrikstad.

Den 76 kilometer lange etappen avsluttes midt i Fredrikstad sentrum med tre lokale runder.

Etappe nummer to starter Mysen, og er 97 kilometer lang. Da ender syklistene opp i Sarpsborg, hvor de skal få bryne seg på den samme avslutningen som skal brukes på den avsluttende etappen av herrenes Tour of Norway om en drøy måned.

Den tredje og siste etappen er også den lengste. Som i fjor, starter etappen på den andre siden av svenskegrensa. Denne gangen er starten lagt til Nordby shoppingcenter, mens det i fjor altså var Strömstad som var startby. Etappen er 117,5 kilometer lang, og avsluttes som hør og bør i Halden.

Etappen kommer etter hvert inn på den samme veien som på fjorårets førsteetappe. Innkjøringen inn til Halden skiller seg imidlertid fra fjoråret, og gir rytterne en ekstra motbakke før de kommer inn i de lokale rundene.

De lokale rundene er de samme som på avslutningsetappen i fjor, hvor hjemmehåpet Emilie Moberg ble nummer tre.

Flere store lag klare
Daglig leder Roy Moberg forteller at noe av årets utgave kan kollidere med OL i Rio, og da spesielt for de som satser på temporittet i Brasil.

Det norske rittet arrangeres fra 12. til 14. august, mens fellestarten i OL er 7. august og tempoen tre dager senere.

Moberg har likevel allerede fått klarsignal fra RaboLiv, i tillegg til Cervelo Bigla, Cylance og norske Hitec Products.

– Vi har også lag fra både Storbritannia, Belgia, Frankrike, Tyskland og Spania på start, forteller den daglige lederen i pressemeldingen.

Ikke direkte på tv
Rittet ble i fjor streamet på procycling.no, med sammendrag på TV2-plattformen på kvelden. Noe de også vil ha denne sesongen. Med et fullt OL-program, har ikke rittet fått plass på hovedkanalen til TV2 eller TV2 Sportskanalen.

– Derfor har vi nå havnet på TV2 Zebra med en halvtimes sammendrag sendt på kveldene, sier Moberg.

Da det ble kjent at rittet ble oppgradert til 2.1 i høst ble det sagt at rittet ville sendes på TV2, i tillegg til at man ønsket å ha rittet over fem dager.

Les mer: Ladies Tour of Norway oppgraderes

– Vi fører meget konstruktive samtaler med TV2, og vi håper å kunne tilby liveproduksjon på lik linje med herrerittene i Norge. Foreløpig er Ladies Tour of Norway et tredagersritt, men vi kan også eventuelt tenke oss å utvide til flere dager i fremtiden. Men det er et økonomisk spørsmål, sier Moberg.

– Den store utfordringen nå blir å finansiere et direktesendt ritt på TV2. For tre dager betyr det produksjonskostnader på godt over tre millioner, i tillegg til de utgiftene vi har fra tidligere. Her håper vi å få hjelp av noen av de midlene som nå er satt av på statsbudsjettet for å finansiere norske proffritt, forteller Moberg.

Da henviser han til potten på fem millioner, som er satt av til internasjonale ritt i Norge, som Ladies Tour, Tour des Fjords og Tour of Norway.

I tillegg har Arctic Race of Norway allerede fått en statsstøtte på 15 millioner kroner.

Som procycling.no skrev tidligere i år, ønsker rittledelsen fortsatt en oppgradering til den nystartede Womens WorldTour.

– Vårt mål er å søke om WorldTour-status allerede i 2017. Da vil vi bli det høyest rangerte sykkelrittet i Norge, og vi vil være garantert at hele verdenseliten kommer, sier Roy Moberg.

Tagget med: , , ,

Les også disse