EN ROUTE: En god gjennomkjøringen i Critérium du Dauphiné brakte Stake Laengen et steg nærmere en Tour de France-debut. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

Lader opp til Tour de France i høyden

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 12.06.17 11:59

Del på    

Stake Laengen «følte seg bedre og bedre» i Critérium du Dauphiné.

(procycling.no): I det som var en spektakulær angrepsfest av en sisteetappe i Critérium du Dauphiné, sementerte Vegard Stake Laengen sin plass på Tour de France-laget til UAE Team Emirates.

– Planen er Tour de France ja, opplyser nordmannen etter å ha fullført WorldTour-rittet, den foretrukne oppkjøringen for de fleste på veien til La Grand Boucle.

Nå går turen til Passo San Pellegrino i Dolomittene, hvor 28-åringen skal finpusse formen frem mot den franske Grand Tour gjennom et 13 dager langt høydeopphold.

Angrepene haglet like etter start på den kuperte 8. etappen i Le Dauphiné søndag. Stake Laengen var med på notene og lå tidvis i brudd helt i front da rytterne forserte de første to av fire fjellstigninger.

Selv om nordmannen måtte slippe de fremste gruppene i 1. kategorien Col de la Colombière, ble det en meget god dag for UAE Team Emirates, ettersom lagets kaptein Louis Meintjes syklet seg opp fra ellevte til åttendeplass sammenlagt.

Mens Stake Laengen klatret opp til mål på HC-kategorien Plateau de Solaison på en solid 25.plass. En ny lovende prestasjon fra UAE-rytteren som imponerte med 6.plassen sammenlagt i Tour of California forrige måned. I Critérium du Dauphiné følte han formkurven pekte oppover underveis.

– Følte meg bedre og bedre hver dag. I går var det veldig bra, melder Stake Laengen etter tre tøffe etapper gjennom Jura-fjellene og Alpene.

Mister NM

Askerbøringen får et par dager hvile hjemme i Nice, men allerede onsdag er det avreise til San Pellegrino. Der skal han sammen med resten av lagets Tour de France-gruppe gjøre sine siste forberedelser før det storslåtte Grand Départ finner sted i Düsseldorf 1. juli.

Treningsoppholdet i Dolomittene blir nordmannens andre for sesongen. Den italienske fjelltoppen ble også brukt i oppkjøringen til Dauphiné. Med sikte på å bygge opp overskudd til touren, blir intensiteten lavere denne gang.

– Trening blir nok ganske rolig, fastslår Stake Laengen – som for første gang i proffkarrieren går glipp av NM.

Når norgesmesterskapet avvikles i Stjørdal utenfor Trondheim i tidsrommet 18-25 juni, er UAE-rytteren fortsatt i høyden.

– Det er leit. Men det veier opp med TdF.

Tagget med: ,

Les også disse