Prøv Procycling Pluss idag

SENDES PÅ TV: I 2020 skal både kvinnenes Fléche Wallonne og Liège-Bastogne-Liège sendes på TV: FOTO: Luc Claessen/Getty Images

Kvinnenes Ardennerklassikere sendes på TV for første gang

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 22.01.20 19:33

Del på    

Gledelige nyheter fra ASO.

(procycling.no): For femte år på rad var det Anna van der Breggen som var den sterkeste opp Mur de Huy i fjorårets utgave av Flèche Wallonne. Men den nederlandske stjerner var imidlertid ikke bare fornøyd etter målgang.

– Vi kjempet hele dagen. Vi hadde sidevind og echelons, så det er synd. Dette er et av våre største ritt, sammen med Liège. Så vær så snill, alle sammen, skriv det ned. Vi vil ha dekning neste år. Amstel er et godt eksempel på hvordan du gjør det, fortalte hun til Cyclingnews.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

For mens kvinnenes Flandern Rundt, Strade Bianche og Amstel Gold Race alle har vært sendt, så har ikke ASO sine to Ardennerklassikere, Flèche Wallonne og Liège-Bastogne-Liège vært sendt.

«Jeg tror det er på tide» uttalte hun videre, og nå har hun og resten av feltet blitt hørt: i 2020 skal begge de to bakkeklassikerne direktesendes på TV. Det kunngjorde ASO tirsdag.

(artikkelen fortsetter under)

https://twitter.com/flechewallonne/status/1219585266484158464

Ny invitasjon for Van der Poels lag

Samtidig med kunngjøringen ble også lagene som har mottatt invitasjoner til herrenes ritt avslørt. Total Direct Énergie og Circus-Wanty Gobert var allerede automatisk invitert, etter å ha blitt nummer én og to på prokontinentalrankingen i 2019.

De fire resterende plassene gikk til Sport Vlaanderen-Baloise, Wallonie-Bruxelles, Arkéa-Samsic og Alpecin-Fenix.

Dermed blir det to ytterligere utfordringer for Mathieu van der Poel, som er forventet å stille til start i de to rittene. Det belgiske laget er allerede invitert til Strade Bianche, Milano-Sanremo, Flandern rundt, Paris-Roubaix og Amstel Gold Race.

Alle de 19 World Tour-lagene har automatisk en plass i rittet.

Små justeringer

Det er lite endringer på de to rittene sine løyper. Flèche Wallonne avsluttes naturligvis opp Mur de Huy, mens Liège-Bastogne-Liège avsluttes i Liège, hvor det ble avsluttet i fjor for første gang 1991.

Avslutningen i både kvinnenes og herrenes Flèche Wallonne justeres noe, med Côte du Chemin des Gueuses i stedet for Côte de Cherave i forkant av Mur de Huy. Chemin des Gueuses er noe lengre (1,8 kilometer) enn Cherave (1,3 kilometer), men er slakere (6,5 prosent mot 8,1 prosent).

I kvinnenes Liège-Bastogne-Liège vil Côte de la Haute Levée erstatte Côte de Brume. Bakken er 3,6 kilometer à 5,6 prosent, mot Brume sine 2,5 kilometer à 6,8 prosent.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: ,

Les også disse