Prøv Procycling Pluss idag

AVLYST: Paris-Roubaix. FOTO: Tim de Waele/Getty Images

Bekreftet: Paris-Roubaix og Liege-Bastogne-Liege avlyst

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 17.03.20 18:06

Del på    

ASO jobber med å finne nye datoer.

(procycling.no): I tråd med forventingene bekreftet ASO tirsdag kveld at rittene Paris-Roubaix (12. april), Fleche Wallonne (22. april) og Liege-Bastogne-Liege (26. april.) er avlyst.

For Ardenner-klassikerne i Belgia gjelder avlysningen rittene for både herrer og kvinner.

– Som del av kampen mot spredningen av koronavirus (COVID19) har Amaury Sport Organisation, i samråd med UCI, besluttet ikke å arrangere Paris-Roubaix, Flèche Wallonne og Flèche Wallonne Damer og Liège-Bastogne-Liège og Liège-Bastogne-Liège Damer på rittenes planlagte datoer, skriver ASO i en pressemelding tirsdag kveld.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

– I tett samråd med UCI og med assistanse med andre berørte parter, har arrangørene allerede begynte å prøve å få til nye datoer for disse monumentene, ritt som lag, ryttere og tilskuere alle har en dyp tilknytning til.

Spredningen av COVID-19 i Europa har etter hvert ført til mange avlysninger, deriblant Giro d’Italia, Milan-San Remo, Tirreno-Adriatico, Tour of the Alps, Gent-Wevelgem, Tour de Romandie, Baskerland rundt og E3 BinckBank Classic. I Frankrike holdt ASO frem med Paris-Nice, men etter sterkt press ble søndagens avslutningsetappe stoppet før start.

Tour de Yorkshire

ASO-rittet Tour de Yorkshire er også blitt avlyst. Avlysningen gjelder utgavene for både damer og herrer. Den sjette utgaven av herrenes Tour de Yorkshire skulle gå av stabelen i tidsrommet 30.april til 3.mai.

– Den pågående situasjonen med koronavirus betyr at arrangementet planlagt ble umulig å gjennomføre, sier arrangøren i en pressemelding.

– En sentral vurdering i beslutningsprosessen har vært den ekstra belastningen en storskala arrangement vil ha på nødetater og beredskap, og lokale ressurser, i en tid der prioriteringene deres med rette ligger andre steder. Det er viktig å understreke at den overordnede prioriteringen på dette tidspunktet for alle involverte parter er helse og sikkerhet for publikum.

Tagget med: , ,

Les også disse