BOMMET: Alexander Kristoff lå i god posisjon med 500 meter til mål, men dessverre hadde ikke opptrekkeren kreftene til å fullføre jobben. Her er nordmannen i aksjon under sommerens Tour de France. FOTO: Tim de Waele/Getty Images

Kritisk til UAE-opptrekket: – Synes nesten synd på Alex

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 4.08.19 19:22

Del på    

VIDEO: Bommet med opptrekket i London.

(procycling.no): Det ble en jevn duell mellom Sam Bennett og Elia Viviani på oppløpet i Prudential RideLondon-Surrey Classic. BORA-hansgrohe-rytterens opptrekk forsvant i en stygg velt med noen kilometer til mål, men han fikk koblet seg på toget til Viviani.

Michael Mørkøv ledet ut på de siste 200 meterne og italieneren kunne åpne til høyre mot barrierene og ga ikke Bennett plass til å komme rundt før det var for sent. Mørkøvs opptrekk var også nok til å sikre ham tredjeplassen.

Amund Grøndahl Jansen (Jumbo-Visma) gjorde en god jobb med å komme seg i posisjon på hjulet til Viviani, men ble dyttet bort av Bennett med 350 meter til mål. Dermed ble det også vanskelig for nordmannen å forsere, men tok til slutt en femteplass.

– Når vi så at Box Hill ikke skapte noen seleksjon kjører vi for meg. Vi prøvde å være avslappet. Vi visste det kom til å bli kaotisk, alle var der og alle var godt organisert. Vi visste også at vi kan kjøre smart og bruke beina fra Tour de France. Etter en Grand Tour prøver jeg alltid å være konsentrert, for jeg vet at formen er bra. Det var fantastisk lagarbeid, fordi Michael ble nummer tre, si Viviani i seiersintervjuet.

VIDEO: Se innspurten fra Eurosport Norge her. Saken fortsetter under!

Bommet med opptrekket

UAE Team Emirates var godt synlig gjennom Londons gater, med en rekke mann foran Alexander Kristoff. Da man svingte ut på oppløpet med 500 meter til mål var det Roberto Ferrari som ledet an, med Kristoff på hjul.

Det så da svært lovende ut for nordmannen, men de hadde ikke nok fart og til høyre kom Mike Teunissen (Jumbo-Visma), med Mørkøv og Viviani på hjul i stor fart. Dermed måtte 32-åringen spurte for å komme seg inn på den rekken, og var sjanseløs til å komme seg i posisjon igjen til å spurte om seieren.

Til slutt ble det en syvendeplass på Kristoff.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Kristiansen kritisk

Eurosports ekspertkommentator Stig Kristiansen var krass med jobben til Ferrari i avslutningen.

– Alex ble ikke levert på noen spesielt bra måte ute på venstre side. Alt for lav hastighet, og lufta gikk rett og slett ut av ballongen på Ferrari. Noe som så ut til å være perfekt plassering på Kristoff ble egentlig ikke bra, sa han på sending etter målgang.

– Jeg synes nesten litt synd på Alex som fulgte Ferrari blindt. Han måtte lide litt for det.

(artikkelen fortsetter under)

SEIER: Elia Viviani raskest på oppløpet i London. FOTO: Alex Livesey/Getty Images

Velt i front

Det ble en hektisk finale gjennom Londons gater, med mange trafikkøyer og innsnervringer, og to kilometer før mål gikk det galt. BORA-hansgrohe satt godt plassert med flere mann foran, men da det hopet seg opp i front var en av deres ryttere den første som gikk i bakken.

Det gikk svært raskt da velten skjedde og flere ryttere som kom bakfra var sjanseløse til å unngå velten, som sørget for å skape en splitt i feltet.

Samtidig gikk også Arnaud Démare (Groupama-FDJ) hardt ned, mens Michael Matthews (Team Sunweb) måtte stoppe helt opp og dermed gikk han glipp av sjansen til å spurte om seieren.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: ,

Les også disse