SEIG SPURT: Etter en lang dag på sykkelen ble det en tøff avslutning, hvor Jasper Philipsen til slutt seiret. FOTO: Skjermdump Eurosport Player

Kristoffs lagkamerat vant brutal Vuelta-etappe

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 5.11.20 17:42

Del på    

Tok sin første seier i det spanske treukersrittet.

Selv om det ikke var en dag for rytterne i sammendraget, ble det likevel en brutalt 15. etappe for rytterne i Vuelta a España. Med 230 kilometer på programmet, kombinert med motvind, ble det seks og en halv time på sykkelen.

Samtidig klatrer rytterne over 4000 høydemeter i halvguffent vær, noe som gjorde at det til slutt var et redusert felt som satt igjen. Mattia Cattaneo (Deceuninck – Quick-Step) satt igjen som siste mann fra bruddet, men fikk det krevende alene i front og ble kjørt inn med noen kilometer til mål.

Første Vuelta-seier

Inne på den siste kilometeren var det teknisk inntil veien gikk oppover med 300 meter til mål. På det våte underlaget var lagene forsiktig i opptrekket, og det var Mitchelton-Scott som ledet an.

Med 200 meter til mål gikk Jasper Philipsen til, og UAE Team Emirates-rytteren fikk følge av Pascal Ackermann (BORA-hansgrohe) og Jannik Steimle (Deceuninck – Quick-Step).

Det var jevnt mellom de tre og med 50 meter svingte veien mot venstre. Philipsen hadde den beste posisjonen og fikk korteste vei, men belgieren vant til slutt klart.

På de siste 50 meterne akselererte han ytterligere, og Ackermann og Steimle maktet ikke å svare. Dermed kunne 22-åringen juble for sin første etappeseier i Vuelta a España.

Nøytraliserte avslutningen

Som følge av det dårlige været og den lange distansen, ble de siste tre kilometerne av etappen nøytralisert, for å beskytte sammenlagtrytterne.

Dermed kunne mannen i den røde trøyen, Primoz Roglic, og hans konkurrenter ta det med ro så fort hovedfeltet hadde passert trekilometersbanneret, og trille til mål, uten å tenke på å holde seg unna trøbbel.

Når det gjenstår tre etapper leder Roglic rittet med 39 sekunder tilbake til Richard Carapaz (Ineos Grenadiers), mens Hugh Carthy (EF Pro Cycling) følger deretter, 47 sekunder bak Roglic.

Tagget med: , , ,

Les også disse