MISTER STORRITT: Alexander Kristoff får en vanskelig oppkjøring til klassikerne. FOTO: Tim de Waele/Getty Images

Kristoffs lag trekker seg fra flere storritt

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 5.03.20 16:50

Del på    

Nordmannen får ikke sykle Paris-Nice og Milano-Sanremo.

(procycling.no): UAE Team Emirates har valgt å trekke seg fra de kommende WorldTour-rittene Paris-Nice, Tirreno-Adriatico og Milano-Sanremo.

I lys av spredningen koronaviruset har laget til Alexander Kristoff, Sven Erik Bystrøm og Vegard Stake Laengen besluttet å suspendere all rittaktivitet på ubestemt tid.

– Med tanke på den globale helsesituasjonen og i tråd med den frivillige karantenen i forbindelse med UAE Tour, vil laget suspendere konkurranseaktivitet for Paris-Nice, Tirreno-Adriatico og Milano-Sanremo, skriver laget i en pressemelding.

Les også: Strade Bianche avlyst
Les også: Strenge korona-grep i Italia
Les også: Flere lag innstiller ritt-aktivitet

Med Paris-Nice borte fra rittplanen vil Kristoff få en langt ifra ideell oppkjøring til de kommende vårklassikerne. Den tidligere Milano-Sanremo- og Flandern rundt-vinneren står foreløpig med tretten rittdager denne sesongen, etter deltakelsene i Volta a la Comunitat Valenciana, Clasica de Almeria, Volta ao Algarve, Omloop Het Nieuwsblad og Kuurne-Brussel-Kuurne.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

– Dette er kjempenegativt for Alexanders oppladning til Flandern rundt. Men når det er sagt, så må han bare gjøre det beste ut av det, sier Kristoffs stefar og trener Stein Ørn i en kort uttalelse til TV 2.

Flere lag trekker seg

Nyheten om UAE-lagets selvpålagte suspensjon kommer samme dag som RCS Sport så seg nødt til å avlyse lørdagens utgave av Strade Bianche både for herrer og damer. Den italienske arrangøren informerte de deltakende lagene torsdag førmiddag, og begrunnet avgjørelsen med uttalelsen fra italienske helsemyndigheter onsdag kveld, som bannlyste alle idrettsarrangementer som ikke kunne flyttes innendørs for å forhindre videre spredning det såkalte Covid-19-viruset.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

RCS Sport har ennå ikke tatt noen beslutning om Tirreno-Adriatico og Milano-Sanremo. Arrangøren har tidligere antydet at rittene i mars kan flyttes til juni etter Giro d’Italia; alternativt kan rittene flyttes til september. RCS har startet prosessen og sendt inn en forespørsel om flytting til det internasjonale sykkelforbundet UCI. Søndagens GP Industria er også avlyst.

En rekke lag har allerede trukket seg fra flere ritt. Mitchelton-Scott, Jumbo-Visma og Astana har kunngjort at de uteblir fra konkurranse i tiden fremover. Team Ineos, som nylig be rammet av det plutselige dødsfallet til sportsdirektøren Nicolas Portal, har meddelt at de tar pause fra alle ritt frem til Volta a Catalunya 23. mars.

Tagget med: , ,

Les også disse