Prøv Procycling Pluss idag

Kristoff beholder treneren innenfor Katusha

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 3.11.16 16:26

Del på    

Stein Ørn enig om ny - men redusert, avtale.

(procycling.no): I forbindelse med sykkel-VM i Qatar fortalte Stein Ørn til TV 2 at hans videre engasjement i Katusha var under vurdering.

Dette fordi han fryktet totalbelastningen ville bli for stor.

Nå kan procycling.no avsløre at suksesstreneren fra Stavanger er blitt enig med det sveitsiske WorldTour-laget om å forlenge avtalen.

– Jeg startet egentlig opp for å gjøre meg opp en mening om miljøet og å ta vare på Alexander (Kristoff) og Sven Erik (Bystrøm). Jeg har fått på plass mye av det jeg ønsket, men jeg har også mange andre oppgaver å løse. Derfor kan jeg ikke være så omfattende engasjert som jeg har vært denne sesongen, sier Ørn til procycling.no.

Personlig trener kun for de to norske

Hjertespesialisten ved sykehuset i Stavanger vil dermed fortsette rådgivningen i Katusha i et noe mindre omfang.

Kristoff om nysigneringene: – Vi har fått inn mye kjørestyrke

Hans viktigste rolle blir fortsatt inn mot vårsesongen og klassikerrekka.

– Min hovedoppgave blir å legge forholdene til rette for å få gode prestasjoner på plass. Jeg kommer stort sett til å ha samme treneransvar for rytterne jeg har jobbet med denne sesongen. Hensikten er å strukturere treningen slik at gruppa kommer i form til klassikerne.

Fremdeles vil det kun være Kristoff og Bystrøm han vil engasjere seg personlig for i den hverdagslige treningen.

Utover det hjelper han også opptrekker Michael Mørkøv litt ekstra. Andre ryttere kan motta treningsprogram og få treningstips, uten at han involverer seg i større grad enn det.

Svekket opptrekk, mer kjørestyrke

Ørn vil delta på Katusha-lagets to treningssamlinger i høst.

Denne sesongen var det et spesielt fokus på å få spurtopptrekket til å fungere, men 48-åringen vet foreløpig ikke hvor konsentrert den biten blir i 2017.

– Vi får se litt hvordan det utvikler seg. Det er ikke hentet inn noen tunge opptrekkere rundt Alexander. Dersom laget ønsker at han skal kjøre inn toppresultater, hadde det vært en god investering. Til gjengjeld vil laget ha betydelig mer kjørestyrke enn de hadde denne sesongen.

Den største forskjellen rundt Kristoff er at Jacopo Guarnieri forsvant videre til FDJ. Det er ikke hentet inn noen ren erstatter for italienerens rolle.

– Hva synes du totalt sett om grepene som er tatt på overgangsmarkedet?

– Det kommer litt an på hvordan man ser på det. For klassikernes del synes jeg det ser veldig bra ut, i den grad man satser på det. Tony Martin kan gjøre ekstreme ting, og denne sesongen avgjorde han utfallet av Paris-Roubaix nærmest på egenhånd. Mye vil henge på ham, men jeg tror fremdeles at Michael Mørkøv blir viktig. Det var uheldig for laget at man mistet han med skade i deler av sesongen. Det ga en negativ effekt, og det har vært mye stang ut i år. Signeringene som har blitt gjort, bærer preg av at laget internasjonaliseres. Vi får inn mange nye, og flere av dem besitter stor kjørestyrke. Derfra og til å lykkes på WorldTour-nivå er det et fortsatt et lite steg. Det blir spennende å se hvordan det slår ut, sier den Stavanger-baserte treneren.

Ørn skal møte lagets nyervervelser på den første treningssamlingen i midten av november.

Det dreier seg om Tony Martin, Reto Hollenstein, Baptiste Planckaert, Robert Kiserlovski, Jenthe Biermans, José Goncalves, Maurits Lammertink, Rick Zabel, Mads Würtz-Schmidt og Marco Mathis, som er alle blitt signert denne høsten.

Totalt dreier det seg om ryttere fra syv forskjellige nasjoner, på et tidligere russisk lag som konkurrerer under sveitsisk flagg i 2017.

Tagget med: , , , ,

Les også disse