VANT HER I FJOR: Alexander Kristoff var blant forhåndsfavorittene til å vinne Tour of Oman-avslutningen. Her snakker han med danske Magnus Cort før start på onsdagens etappe. (Photo by Justin Setterfield/Getty Images)

Blodig Kristoff sto av etappe etter massevelt

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 21.02.19 10:36

Del på    

– Kuttet meg opp på underarmen, sannsynligvis på skivebremser, melder han.

(procycling.no): En massevelt fire mil unna mål på den siste Tour of Oman-etappen, ble det siste vi så av Alexander Kristoff under etapperittet.

31-åringen sto av nemlig av kort tid etter på grunn av en massevelt.

Nordmannen ble brakt videre legeteltet i målområdet for å få behandling av kuttskader. Ifølge UAE Team Emirates dreide det seg om et kutt på venstre kne og venstre arm.

– Jeg må sy, men det er ingen brudd, skriver Alexander Kristoff i en tekstmelding til procycling.no.

Kutt på underarmen

Det er gode nyheter fra en rytter som ikke har for vane å stå av etter velt. Kristoff forteller at han satt langt framme i feltet da velten gikk, og at han ikke hadde noen mulighet til å komme seg unna.

Også Domenico Pozzovivo (andremann i sammmendraget) gikk ned i velten, men maktet å fullføre etappen.

– Jeg satt nok litt for langt framme, for jeg hadde egentlig tenkt å sitte helt bakerst for å slappe av. Jeg klarte ikke å bremse ned for de som velta, så jeg datt midt i mølja. Jeg kutta meg opp på underarmen, sannsynligvis på noen andres skivebremser, forteller Kristoff til procycling.no.

Et kutt på kneet og ett på underarmen ble lappet sammen med totalt åtte sting, kan Kristoff opplyse.

Laget hans opplyser at det trolig ikke blir noen endringer på planen hans som tilsier at UAE Tour og Paris-Nice er oppkjøringa hans foran Milano-Sanremo den 23. mars.

Nizzolo kunne juble

Til slutt var det Giacomo Nizzolo vant den 6. etappen. Han spurtslo Sonny Colbrelli (Bahrain-Merida) og Davide Ballerini (Astana Pro Team) i en svært tett duell.

Aleksei Lutsenko satt med feltet inn og vant rittet sammenlagt. Også Pozzovivo kom seg i mål – dog med et digert skrubbsår på det ene låret, men han sikret seg likevel andreplassen i sammendraget.

Resultater 6. etappe – les referat under:

1. Giacomo Nizzolo (Dimension Data)
2. Sonny Colbrelli (Bahrain Merida)
3. Davide Ballerini (Astana Pro Team)
4. Clément Venturini (Ag2r)
5. Ryan Gibbons (Team Dimension Data)
6. Boris Vallée (Wanty-Groupe Robert)
7. Reto Hollenstein (Team Katusha-Alpecin)
8. Amaury Capiot (Sport Vlaanderen-Baloise)
9. Bryan Coquard (Vital Concept – B&B Hotels)
10. Sven Erik Bystrøm (UAE Team Emirates)

Vegard Stake Laengen startet ikke etappen, mens Kristoff altså brøt underveis.

Sammenlagt:
1. Aleksei Lutsenko (Astana Pro Team) 21:45,51
2. Domenico Pozzovivo (Bahrain-Merida) +44
3. Jesus Herrada (Cofidis) +47
4. Rui Costa (UAE Team Emirates) +53
5. Elie Gesbert (Team Arkéa Samsic) +1:03
6. Jan Polanc (UAE Team Emirates) +1:14
7. Eliot Lietaer (Wallonie-Bruxelles) +1:25
8. Fabien Doubey (Wanty-Groupe Gobert) +1:31
9. Brandon McNulty (Rally UHC Cyling) +1:43
10. Quentin Pacher (Vital Concept – B&B Hotels) +1:51

Slik gikk det til:

Suverene Aleksei Lutsenko hadde på forhånd avgjort kampen om både poengtrøya og sammenlagten. Nå holdt det bare å fullføre den 135,5 kilometer lange etappen til Matrah Corniche på siste dag av Tour of Oman trygt innenfor hovedfeltets rekker. Astana-rytteren hadde 44 sekunder å gå på til Domenico Pozzovivo sammenlagt før etappen.

Fire ryttere stakk tidlig av i brudd. Igjen sendte CCC-laget ut Nathan Van Hooydonck. Belgieren fikk etter hvert selskap av Adam De Vos (Rally Cycling), Stijn Vandenbergh (Ag2r-La Mondiale) og Alexis Guerin (Delko Marseille Provence).

Det ventet to steile knekkere underveis. Først 0,9 kilometer á 9,4 prosent og deretter 1 kilometer á 9,3. På toppen av den siste var det fremdeles 35 kilometer igjen å samle det på, noe som talte til fordel for samlet spurt i Matrah Corniche.

Stake Laengen fikk hvile

Direct Energie tok tidlig kontroll i hovedfeltet, og utbryterne ble holdt i tømmene på rundt 3:25, som ble redusert til rundt to minutter på vei inn mot målområdet og tre avsluttende runder á 7 kilometer etter å ha passert streken for første gang med 112 kilometer i leggene.

Også Bahrain-Merida (Sonny Colbrelli), Vital Concept-B&B Hotels (Bryan Coquard) og Arkéa Samsic (André Greipel) gjorde en jobb i front, mens UAE Team Emirates holdt en noe lavere profil.

Les mer her: Stake Laengen sto av i Oman

UAE-laget lot for øvrig Vegard Stake Laengen stå over dagens etappe, men et blikk vendt på neste ukes UAE Tour fikk askerbøringen innvilget en fridag i stedet.

Kristoff vant her i fjor

Foregående år har raske menn som André Greipel, Nacer Bouhanni og Marcel Kittel triumfert på den raske inngangen til mål nedover Matrah Corniche-boulevarden i Muscat.

I fjor var det Alexander Kristoff som gikk seirende ut av duellen mot Coquard og Giacomo Nizzolo (da Trek-Segafredo, nå Dimension Data). Han vant også her i 2017 og 2016 noe som ga han muligheten til å ta sin fjerde seier på rappen på dette oppløpet.

Nizzolo, Colbrelli, Coquard, Magnus Cort, Greipel og Niccoló Bonifazio ville trolig være blant nordmannens argeste konkurrenter også i dag. Under åpningsetappen ved Suhar Corniche var det Coquard og Nizzolo som var nærmest nordmannen da han åpnet seierskontoen for 2019.

Massevelt

Med spurt i sikte og utbrytere som skulle hentes inn, steg også nervøsiteten i feltet foran spurten. Med fire mil igjen til mål ble hovedfeltet rammet av større velt.

Kort tid etter kom beskjeden om at Alexander Kristoff hadde stått av. Også Domenico Pozzovivo var blant rytterne som gikk ned, men Bahrain-Merida-kapteinen var i stand til å fortsette rittet.

Med tre mil igjen av etappen var det fremdeles omlag halvannet minutt opp til kvartetten i front. Etter at bruddet kom inn på de avsluttende rundene i Muscat, fikk Alexis Guerin (Delko Marseille Provence) trøbbel med å holde tritt med kvartetten der framme.

Ut på den avsluttende av de tre 7,5 kilometer lange rundene hadde Van Hooydonck & Co. fremdeles 25 sekunder å gå på.

Nizzolo vant i Kristoffs fravær

Fire kilometer før slutt ble bruddet kjørt inn. Det ble som vanlig massespurt nedover Matrah Corniche, og denne gangen var det Giacomo Nizzolo (Team Dimension Data) som krysset streken først.

Kristoff hadde altså stått av etappen. procycling.no kommer tilbake med mer når vi vet hvordan det står til med 31-åringen.

Tagget med: , , ,

Les også disse