- IKKE BEKYMRET: Vueltaen gikk ikke helt slik Vegard Stake Laengen hadde sett for seg

TIL START: Stake Laengen klar for klassiker-runde i Belgia. FOTO: Jarle Fredagsvik, procycling.no

Stake Laengen sto av i Oman

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 21.02.19 09:37

Del på    

– Sparer krefter til UAE Tour.

(procycling.no): Tour of Oman er ennå ikke konkludert. Torsdag avsluttes nemlig etapperittet med en småkupert affære mellom Al Mouj Muscat og Matrah Corniche (135,5 kilometer).

Men lojale Vegard Stake Laengen var ikke å se ved starten av etappen. Alexander Kristoff hintet også til at andre lag måtte i aksjon hvis de ønsket å samle troppene til massespurt i Matrah Corniche.

Stake Laengen er verken skadet eller syk. Overfor procycling.no forklarer han sin DNS (did not start) slik:

– Jeg spares til UAE Tour. Det er mye jobbing her og mer i vente, sier 30-åringen til procycling.no.

– Like viktig som Tour de France

Askerbøringens arbeidsgiver reiser nemlig topptungt til UAE Tour neste uke. Han, Rui Costa og Kristoff blir med videre fra Oman, mens laget pimpes ytterligere av Fernando Gaviria, Dan Martin, Diego Ulissi og Oliviero Troia.

Tidligere har ledelsen i laget, som har hovedsete i Abu Dhabi (De forente arabiske emirater) uttalt at rittet er «like viktig som Tour de France».

I markedsføringen av rittet over én uke som «det eneste rittet i Midtøsten med WorldTour-status». UAE Tour er egentlig en sammenslåing av Abu Dhabi Tour og Dubai Tour, og laget som sponses av flyselskapet fra nettopp emiratene, går «all in».

– I dag tar jeg helt fri, varsler Stake Laengen som har jobbet hardt for Alexander Kristoffs vinnersjanser under etapperittet i Oman som foreløpig har resultert i én seier, én andreplass og én femteplass for Stavanger-mannen som også har kjørt rundt i ledertrøya i to dager – og som fremdeles bærer poengtrøya fordi Aleksei Lutsenko (som leder konkurransen) og fører an i sammendraget.

– Tror du på samlet spurt i dag?

– Ja, det ser ut som andre lag jobber bra nå, så da bør det bli spurt, avslutter Stake Laengen.