PÅ VEI BORT? Alexander Kristoff ser ut til å være på vei bort fra Katusha. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

BARE NESTEN: Nok en gang ble det en topplassering for Alexander Kristoff, men han jakter fremdeles på seieren. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Kristoff spurtslått igjen

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 9.09.17 16:34

Del på    

Nummer fire på etappen, etter at Boasson Hagen ble hentet inn like før mål.

Alexander Kristoff og Edvald Boasson Hagen fortsatte jakten på storformen til VM på lørdagens etappe i Tour of Britain.

Det ble også nærmest en generalprøve for VM-taktikken, med et angrep fra Boasson Hagen i den siste bakken, med ni kilometer igjen. Nordmannen rundet toppen sammen med fire andre ryttere, og satt selv stor fart nedover.

Gruppen ble redusert til tre i utforkjøringen ned mot Cheltenham, og nede på flaten igjen satt Katusha og Orica-Scott opp et høyt tempo.

Nordmannens gruppe ble dermed hentet inn med én kilometer igjen, og etappen ble avgjort i en spurt fra en redusert gruppe. Der ble Kristoff sittende i en strålende posisjon, men han hadde ikke den nødvendige farten på slutten.

Istedenfor var det Dylan Groenewegen (Team LottoNL-Jumbo) som tok seieren, like foran Caleb Ewan (Orica-Scott). Alexander Kristoff ble nummer fire på etappen.

Nordmannen beholder med det ledelsen i poengkonkurransen. Enda har det ikke blitt noen seier på Kristoff i Tour of Britain, men har han vist en imponerende stabilitet med resultatrekken 4-5-3-3-4-4 på de seks fellesstartene i rittet.

Rittets tøffeste etappe

Rytterne fikk bryne seg på den tøffeste fellesstartetappen i Tour of Britain lørdag. Med en rekke korte og bratte stigninger i et tidvis ruskete vær, var det den siste store muligheten til å få endringer i sammendraget i rittet – som avsluttes med en flat etappe etappe til Cardiff på søndag.

De første kilometerne av etappen ble preget av mange angrep, men laget til sammenlagtleder Lars Boom (Team LottoNL-Jumbo) kontrollerte angrepene fra start, og sa seg etter hvert fornøyd da en gruppe med mindre farlige ryttere stakk av gårde.

Det virkelige kuperte terrenget startet med seks mil igjen, og like etter kom det også flere angrep fra feltet.

De mange angrepene sørget for at bruddet ble hentet inn allerede 36 kilometer før mål, noe som i sin tur resulterte i nye angrep.

Tony Martin (Katusha-Alpecin) fikk umiddelbart en luke, og lagkameraten til Alexander Kristoff holdt forspranget inn til den siste bakken.

Angrep fra Boasson Hagen

Toppen av Cleeve Hill kom med ni kilometer igjen, og over toppen kom en gruppe på fem ryttere løs. Der satt Edvald Boasson Hagen, og nordmannen holdt høy fart nedover mot Cheltenham.

Dylan van Baarle (Cannondale-Drapac) og Laurens De Plus (Quick-Step Floors) veltet ut av gruppa med seks kilometer igjen, og nordmannen ble dermed sittende igjen med Dion Smith (Wanty-Groupe Gobert) og Gorka Izagirre (Movistar).

Med én kilometer igjen var det imidlertid over for Boasson Hagens gruppe, og etappen endte dermed i en spurt.

Tagget med: , ,

Les også disse