Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

Kristoff sluknet på oppløpet

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 8.06.17 16:14

Del på    

– Jeg hadde for lite kraft.

(procycling.no): Alexander Kristoff (Katusha-Alpecin) nådde ikke opp i finalen på den 5. etappen av Critérium du Dauphiné torsdag.

I en heseblesende massespurt i Mâcon tok Phil Bauhaus (Sunweb) luven av spurteliten og suste inn til sin første WorldTour-seier.

Kristoff ble godt ledet frem av sine opptrekkere, men havnet til slutt på noe skuffende 6.plass.

– Jeg er ikke der jeg ønsker å være og hadde for lite kraft, sier Kristoff til TV2, 29-åringen som har slitt med sykdom inn i rittet.

– Jeg mangler de siste wattene jeg trenger for å trøkke på i spurten. Jeg har ikke helt farten inne. Hjemme på trening hadde jeg vesentlig bedre wattverdier enn her, sier Kristoff litt oppgitt.

– Forhåpentligvis kommer det (formen) før Tour de France, legger Katusha-rytteren til.

Katusha-Alpecin førte an inn på oppløpet og Rick Zabels opptrekk gjorde at Kristoff kunne åpne sin spurt 200 meter fra mål. Stavanger-ekspressen hadde imildertid ikke nok gas til å fullføre jobben og ble passert av fem ryttere på de siste meterne.

Bak den 22-årige etappevinneren fra Tyskland endte Arnaud Démare (FDJ) på andreplass, mens Bryan Coquard (Direct Energie) ble nummer tre. Coqaurds opptrekker, Adrien Petit, ble nummer fire og Nacer Bouhanni måtte ta til takke med 5.plass.

Edvald Boasson Hagen (Dimension Data) spurtet inn til 8.plass og sørget for to nordmenn blant de ti fremste.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

TYSK OVERRASKELSE: Phil Bauhaus fikk sitt store gjennombrudd i Mâcon Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

De Gendt beholdt gult, mistet polkadot

Denne 175 kilometer lange etappen fra La Tour-de-Salvagny til Mâcon, gjennom den vakre vinmarkene i Bourgogne, var spurternes siste sjanse før fjellene, etter to bruddseiere så langt i årets Dauphiné.

Etappen startet med et bang, rett inn i 3.kategorien côte de Belmont-d’Azergues, der sammenlagtleder Thomas De Gendt (Lotto Soudal) sikret seg to klatrepoeng, foran Koen Bouwman (LottoNL-Jumbo) som tok ett.

Bouwman, vinneren av 3. etappe, skulle holde trøkket opp etter bakken. Sammen med Dylan van Baarle (Cannondale-Drapac), Marco Minnaard (Wanty-Groupe Gobert) og Julien El Farès (Delko Marseille Provence KTM) dannet den unge nederlenderen et firemannsbrudd.

Etappen var pepret med seks kategoriserte stigning. Derfor var det duket for at Bouwman kunne snappe til seg ni poeng totalt og overta ledelsen i klatrekonkurransen fra De Gendt – tre poeng foran belgieren.

De Gendt kom inn med hovedfeltet og holdt derimot sin blåguleledertrøye for fjellene begynner for alvor fredag.

FDJ tok kontroll

Bak i feltet var det Démares FDJ-lag som tok kommando. Temposettingen til det franske trekløverlaget holdt utbrytergruppen innen rekkevidde og under kontroll.

Kvartetten tilbakela 42.5 kilometer i løpet av første timen og fikk på det meste et forsprang på 5:20. Da ble Katusha-Alpecin nervøse og sendte sine menn til fronten.

Samarbeidet mellom spurtlagene var bedre enn tidligere etapper i rittet. Jakten ble ledet av Sven Erik Bystrøm fra Katusha og lokalgutten Jeremy Maison fra FDJ, samt Jay Thompson fra Boasson Hagens Dimension Data. De fire i front hadde derfor ikke mer enn to minutter da 30 kilometer gjensto.

Katusha førte an

Farten dro seg til i hovedfeltet og utviklingen bar alle solemerker av en massespurt da Van Baarle havnet alene i front med 15 kilometer igjen. Cannondale-rytteren kjempet tappert, men ble til slutt spist opp av de frådende opptrekkstogene før de siste seks kilometerne.

Katusha-Alpecin var tidlig fremme og skaffet seg en god posisjon, og Kristoff satt tilsynelatende luksuriøst til med fire hjelpere foran seg. Den lange tyskeren Nils Politt enrom føring og strakk ut feltet på lang linje.

Fra 1.4 kilometer slapp Politt og overlot fronten til Bahrain-Merida i en kort periode, før Michael Mørkøv tok over på de siste 900 meterne. Dansken suste inn på oppløpet med Zabel og Kristoff på hjul, mens Demare og Boasson Hagen kranglet om bakhjulet til Katusha-kapteinen.

Zabel tok den siste føringen og slapp Kristoff ut av sitt hjul med målstreken i siktet. Nordmannen tråkket til, men lå ikke lenge i front. Kristoff hadde ikke noe ekstra gir å gå på og måtte se fem ryttere suse forbi.

Tagget med: , ,

Les også disse