STENGT! Alexander Kristoff fant aldri noen åpning og endte opp på 7.-plass etter åpningsetappen i Oman. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM

Kristoff: – Vi sliter litt

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 13.02.18 17:57

Del på    

Ny bom for Stavanger-mannen under Oman-åpningen.

(procycling.no): Franske Bryan Coquard sto noe overraskende igjen som vinneren etter dag én av etapperittet Tour of Oman.

På bildene fra belgiske Tim De Waele kan man se en tett spurt, med seks mann i bredden – og dessverre kan man også konstatere at Alexander Kristoff ble sittende i rekke nummer to.

Les også: Kristoff har tro på sin første UAE-seier i Oman

Det var ikke helt ulikt det som skjedde under Dubai Tour i forrige uke, der nordmannen dog kunne innkassere to fjerdeplasser. Mens det var unge Simone Consonni som skulle trekke 30-åringen til seier sist, har nå rutinerte Roberto Ferrari overtatt oppgaven.

Men også denne gangen ble det bom:

– Det fungerte egentlig bra med (Roberto) Ferrari, men både han og jeg ble litt hindret med 500 meter igjen til mål. Det gjorde at vi mistet momentum. Vi sliter litt med å finne ut av hvordan vi skal gjøre det, sier Kristoff til procycling.no.

Spurtfeltet er ikke avskrekkende

Det var Kevin Reza som agerte som fartsholder for Vital Concept Cycling Club fram mot kilometersmerket. Deretter hadde Coquard – også han med helt nykomponert opptrekk – fremdeles tre lagkompiser foran seg i toget.

Team Sunweb overtok så kommandoen i det som ble nok en litt rotete, men også hurtig avslutning.

Franske Coquard holdt unna for Mark Cavendish hele veien inn til streken, mens sjuendeplassen til Kristoff fra dagens etappe ikke er mye å samle på.

Nordmannen forsøkte å gå etter teten, men fant aldri noen vei forbi Max Walscheid (Team Sunweb) og Giacomo Nizzolo (Trek-Segafredo). Det så ut som han hadde mer å gå på, men hjelper fint lite når man ikke sitter i riktig posisjon til riktig tidspunkt.

Nacer Bouhanni, Magnus Cort og Nizzolo er gode spurtnavn på papiret, men samtidig er lista over navnene som ikke var der er minst like lang.

Les også: Overraskende vinner da både Kristoff og Cavendish ble spurtslått

Så skal det også legges til at flate etapper på rundt 15-16 mil som avsluttes på helt flatt underlag, heller ikke er Kristoffs spesialitet. I slike situasjoner vil det alltid finnes minst én, og gjerne flere spurtere som har en høyere toppfart enn ham.

Mer plass senere i uka

UAE-spurteren kan derimot trøste seg med at Tour of Oman fysisk sett er mer krevende er forholdsvis enkle Dubai. Mens morgendagens etappe trolig blir hakket for tung, vil det finnes muligheter under dag tre og fire – der Kristoff kan ende opp i en spurt i et kraftig redusert felt.

Det forklarer hvorfor han tradisjonelt også slår meget bra fra seg i Oman på denne tiden av sesongen:

– Jeg føler ikke at jeg har hatt noe flyt i spurtene til nå. Jeg har beina til å kjempe om seier, men det ender alltid opp med noe trøbbel når jeg skal åpne spurten. I dag fant jeg heller ingen åpning, så da ble jeg sittende bak de seks i bredden, forteller Kristoff.

Han har totalt sju etappeseirer fra de siste fire utgavene av rittet, og kan med sikkerhet si at seierssjansene vil materialisere seg denne gangen også.

Tagget med: , , , ,

Les også disse