BESTEMT: Alexander Kristoff kjører sitt andre for UAE Team Emirates i Oman. Foto: © Bryn Lennon

Kristoff har tro på sin første UAE-seier i Oman

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 12.02.18 21:00

Del på    

Etter en noe skuffende Dubai Tour kan det bli hans femte år på rad med seier i Oman.

Med syv etappeseirer (tre i 2017, to i 2016, én i 2015 og 2014), har Tour of Oman tradisjonelt sett vært et veldig godt ritt for Alexander Kristoff. Sammen med Cyclassics Hamburg, Paris-Roubaix og Driedaagse De Panne er det ett av fire ritt han har kjørt hver sesong siden han ble proff i BMC tilbake i 2010. 2018 er selvsagt intet unntak, og blir hans første opptreden i rittet som UAE Team Emirates-syklist.

– Etappene er ganske like som i fjor så jeg har jo sjangs til å vinne to-tre etapper, sier han til procycling.no om rittet som starter tirsdag.

Både åpningsetappen og avslutningsetappen vil etter alle solemerker ende i en spurt. Den andre etappen til Al Bustan har tidligere vist seg å være for tøff for Kristoff, mens den tredje etappen nok vil være helt i grenseland for 30-åringen. Den fjerde etappen til Ministry of Tourism er lik den han vant i fjorårets utgave fra en spurt i et redusert hovedfelt, før klatrerne får sjansen på den femte etappen til Green Mountain.

Med flere kuperte etapper er flere av motstanderne han møtte i Dubai Tour heller ikke tilstede. Elia Viviani, Dylan Groenewegen, Marcel Kittel og John Degenkolb er blant dem som ikke blir å se i Oman, men Kristoff får bryne seg på ryttere som Mark Cavendish, Magnus Cort, Nacer Bouhanni og Bryan Coquard.

– Det er ganske mange spurtere her også, men alle har et mye dårligere opptrekk (enn i Dubai), så tror jeg har gode sjanser på etappeseier her nede, sier han.

Det ble mye kluss i opptrekket for UAE i Dubai, men med et helt nytt mannskap og veteranene Marco Marcato og Roberto Ferrari (begge 34) foran seg, tror Kristoff på bedring i Oman.

– Vi har mye mer erfaring i opptrekket her nede med Marcato og Ferrari så jeg satser på det skal sitte litt bedre her (enn i Dubai). Jeg satser på Oliveiro Troia (23) mellom Marcato og Ferrari skal fungere bra, men han er jo også veldig ung enda. For sesongen, så tror jeg Ferrari kan bli sistemann for meg. Vi får se hvordan ting fungerer med meg og han her og i Abu Dhabi, sier Kristoff.

STJERNEMØTE: I sedvanlig stil ble det holdt pressekonferanse med de største stjernene i forkant av Tour of Oman. Fra venstre: Bryan Coquard, Nacer Bouhanni, Rui Costa, Robin Carpenter, Greg Van Avermaet, Vincenzo Nibali, Alexander Kristoff, Adam Blythe, Mark Cavendish, Miguel Ángel López og Magnus Cort. Foto: © Bryn Lennon

– Ble ikke helt som håpet

4-7-7-4 på de første fire etappene og til slutt en niendeplass sammenlagt etter at han ble tvunget til å stanse opp på grunn av en velt med 500 meter til mål på den siste etappen. Gode og stødige resultater, men det var på langt nær noe spektakulært fra Alexander Kristoff i debuten for UAE Team Emirates i Dubai Tour.

– Dubai ble jo ikke helt som jeg håpet, sier han.

Etter seks år i Katusha og med en ganske så vant «sentrallinje», er det selvsagt en overgang til nytt lag. I likhet med flere av de andre spurtlagene slet UAE-laget med å få det til å stemme helt på de flate etappene i Dubai.

Flere unge ryttere og bruken av Simone Consonni, som med sine 165 centimetere er 16 centimetere lavere enn Kristoff, som sisteopptrekker ble ingen fullklaff.

– Det var et litt ungt og uerfarent mannskap. Som du sier er Consonni også litt liten til å være foran meg som sistemann. Jeg følte meg egentlig bra, men det var lite som stemte opptrekksmessig. Vi kom litt i veien for hverandre på noen etapper og på den siste etappen var jeg helt isolert de siste to kilometerne. En kan jo si at jeg bare kunne kjørt uten opptrekk, men laget blir ikke flinkere til å hjelpe meg hvis jeg ikke bruker dem, forklarer han.

Lette dager i Dubai

For seiersambisjonene til Kristoff hjalp det heller ikke på at etappene ble kjørt med en snittwatt på 120 til 150. Rogalendingen er kjent for å være en rytter som klarer seg best i spurtene etter harde dager, men vinden han hadde håpet på kom aldri.

Kun én dag var det tidvis viftekjøring. Kristoff var også aktiv i å holde tempoet oppe, men det ble aldri den langvarige sekvensen han hadde håpet på.

– Jeg er jo ikke den raskeste spurteren i feltet. Så lenge alle er helt «freshe», så blir det egentlig for lett for min del. Da skal jeg uansett være heldig om jeg stikker av med seieren, innrømmer han.

PS! I tillegg til Kristoff, kjører også Sindre Lunke og Odd Christian Eiking rittet. Dessverre sendes det ikke på noen norske TV-kanaler.

MEDIEDAG: Alexander Kristoff var høyt etterspurt i forkant av Tour of Oman. © Bryn Lennon

 

Tagget med: , ,

Les også disse