BYTTER ROLLER: Alexander Kristoff og Jasper Philipsen fikk ikke samarbeidet ordentlig til i Brussel Classic. Søndag kjører nordmannen opptrekk for den unge belgieren. FOTO: Mark Van Hecke/Getty Images

Kristoff blir opptrekker for Philipsen

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 7.09.19 22:16

Del på    

– Skal se om vi kan bruke kreftene sammen, i stedet for hver for oss.

(procycling.no): Det var et redusert felt som skulle spurte om seieren i Brussels Classic lørdag, etter en utgave preget av tungt vær. Det var dermed gode forhold for den værvante Alexander Kristoff, som også hadde med seg Jasper Philpsen, til å hjelpe seg i finalen.

UAE-duoen hadde funnet hverandre med halvannen kilometer igjen, men inn på den siste kilometeren mistet de hverandre, og endte opp på hver sin side av feltet. Kristoff kom seg i best posisjon, men klarte ikke å hamle opp med de beste.

Mens Caleb Ewan etter hvert trakk det lengste strået kom Philipsen fra dypet og kjempet seg frem til en tredjeplass, mens Kristoff til slutt ble nummer syv.

– Han skulle egentlig kjøre opptrekk, men han er ikke så lett å følge i feltet, så til slutt endte jeg opp foran han, forteller 32-åringen til procycling.no.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Den 21 år gamle belgieren leverte et formidabelt opptrekk for Kristoff på den fjerde etappen i Tour de France, men maktet ikke å gjøre det samme i Brussel lørdag. Likevel viste han god form og en høy topphastighet. Dermed snur UAE litt på rollene foran søndagens endagsritt, GP de Fourmies.

– Vi prøver å bytte i morgen, så jeg plasserer oss inn mot spurten og kjører for han, og ser om det kan funke bedre.

(artikkelen fortsetter under)

SPURTET SIDE OM SIDE: Til slutt endte Kristoff og Philipsen begge opp med å spurte for seieren i Brussels Classic. FOTO: Mark Van Hecke/Getty Images

– Blir jo ikke raskere med årene

Kristoff viste selv god form i Deutschland Tour, hvor han var på podiet på den første og siste etappen, og gikk seirende ut av den andre etappen.

Han melder at beina også var bra under det belgiske rittet lørdag, men at den dårlige dynamikken i avslutningen ødela for ham og at kreftene gikk bort i posisjoneringen.

– Ja, dessverre. Følte meg pigg underveis, men følte det ble for mye rykk og napp for å følge Jasper, så tror nesten jeg hadde vært mer fresh hadde jeg kjørt solo. Men han viser god form og raske bein i dag, så vi bytter om rollene i morgen og ser om vi kan bruke kreftene sammen, i stedet for hver for oss.

– Det kan vel også være effektivt for ham å følge deg, for å få bedre forståelse for hvordan opptrekket bør utføres?

– Ja, men jeg er jo også 32 år, så jeg blir jo ikke raskere med årene. Så lenge rittene er harde og lange er jeg fortsatt en av de raskeste i feltet, men er en del ryttere som er raskere enn meg i lettere, kortere ritt. Så blir nok opptrekker etter hvert tenker jeg.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: , ,

Les også disse