Prøv Procycling Pluss idag

PODIET: Caleb Ewan gikk til topps i Brussels Classic, foran Pascal Ackermann og Jasper Philipsen. FOTO: Mark Van Hecke/Getty Images

Kristoff nådde ikke opp i Brussels Classic

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 7.09.19 16:10

Del på    

Falt gjennom da spurten gikk.

(procycling.no): Det var et redusert hovedfelt som skulle gjøre opp om seieren i Brussels Classic etter et tøft ritt i krevende værforhold.

I feltet satt flere gode spurtere, og på det seige oppløpet i Brussel ble det meget tett om de første plassene.

Pascal Ackermann (Bora-Hansgrohe) åpnet spurten og så ut til å ha god kontroll på oppløpet, men det skulle vise seg at tyskeren gikk for tidlig.

Bora-rytteren stivnet og ble forbikjørt på de siste meterne. Etter hvert som rytterne nærmet seg streken var det seks mann som kjempet om seieren, og presset sykkelen frem mot streken.

I den intense kampen var det til slutt Caleb Ewan (Lotto-Soudal) som klarte å kaste sykkelen foran, mens Pascal Ackermann (BORA-hansgrohe) og Jasper Philipsen (UAE Team Emirates) knep de to siste plassene på podiet.

(artikkelen fortsetter under)

JEVNT: Caleb Ewan hadde marginene på sin side og tok seieren, i et svært jevnt oppgjør. FOTO: Mark Van Hecke/Getty Images

Alexander Kristoff satt på hjulet til sin unge lagkamerat, Jasper Philipsen, inne på den siste kilometerne. Kristoff valgte å passere den unge belgieren før spurten startet, men var ikke i stand til å følge da spurten gikk. Derimot spurtet Philipsen meget godt og tok til slutt tredjeplassen.

Det norske håpet endte på syvendeplass.