(procycling.no): Alexander Kristoff kunne stolt ikle seg EM-trøya i ett år etter at han gikk til topps i danske Herning i 2017 og han er lysten på å gjøre det samme i en lignende løype i Alkmaar om to måneder.
– Jeg har planer om å kjøre EM, bekrefter han til procycling.no, og legger til at det hadde vært kult å kunne ta tilbake mestertrøya igjen.
Riktignok har han nok enda mer lyst på regnbuetrøya som deles ut til vinneren av VM-fellesstarten i Yorkshire i slutten av september.
Trolig eneste ritt mellom Tour og Vuelta
Herrene har sin fellestart 11. august, to uker etter avslutningen på Tour de France. Det blir trolig det eneste rittet for Kristoff før han sannsynligvis skal sykle Vuelta a España for første gang.
– EM blir nok ikke noe sesongmål, siden det kommer midt mellom touren og vueltaen, sier Kristoff.
ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!
For øyeblikket ligger Norge an til å bli siste nasjon som får full kvote på åtte ryttere til herrenes fellesstart og i etterkant av Tour of Norway kunne Kristoffer Halvorsen fortelle at EM var et ritt som var aktuelt i sesongplanen hans.
Andersen også til start
Hos kvinner elite ligger Norge for øyeblikket an til å få fire ryttere til fellesstarten.
Susanne Andersen forteller til procycling.no at EM-fellesstarten står på programmet.
Team Sunweb-rytteren gjorde også sine saker bra da det var EM i Herning, da hun spurtet inn til andreplass i U23-fellesstarten.
Flat løype krydret med brostein
I slutten av mars ble det klart at årets EM ville bli arrangert i nederlandske Alkmaar og torsdag ble løypene presentert. I motsetning til fjoråret, vil også de aldersbestemte klassene arrangeres samme sted.
Høydemeterne er virkelig fraværende, men med sin plassering like inn fra kysten kan vinden absolutt spille en rolle under fellesstartene.
Herrene starter sin fellesstart med en runde på 45 kilometer, før majoriteten av rittet vil foregå i en rundløype på 11,5 kilometer. Runden vil være teknisk inne i sentrum av Alkmaar og har også et brosteinsparti på 1100 meter over Munnikenweg i siste halvdel av runden.
De øvrige fellesstarten vil i sin helhet foregå i denne rundløypa.
De ulike tempoene vil foregå i en runde på 23 kilometer. Hvor mange runder som skal kjøres i de ulike klassene på både tempo og fellesstart er ikke kunngjort.
Den virkelige nyvinningen i årets mesterskap er en «mixed stafett», hvor nasjonene stiller med et herrelag og et damelag som skal kjøre lagtempo og veksle med hverandre halvveis. Det er en øvelse som også skal arrangeres i høstens VM.
I fjor var det Matteo Trentin og Marta Bastianelli (begge Italia) som vant seniorfellesstartene, mens Victor Campenaerts (Belgia) og Ellen van Dijk (Nederland) vant tempoene.