PÅ OFFENSIVEN IGJEN: En danske tok overskriftene, men Alexander Kristoff fortsetter å gi jernet i Tour of Oman. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM

Kristoff lunken til Tour des Fjords-opptreden

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik
Kjetil Rakkenes Anda
Tips meg @KjetilAnda

Publisert 15.02.17 19:05

Del på    

- Høres ikke ut som en altfor god plan, sier 29-åringen.

SANDNES (Sykkelmagainet/procycling.no): I alle fire utgavene av Tour des Fjords, har nordmannens navn vært på startblokka, men i femårsjubileet er utfordringen større enn noen gang.

Team Katusha-Alpecins sponsorforpliktelse i USA gjør at man ikke kommer unna Tour of California som avsluttes lørdagen før Tour des Fjords som starter onsdag 24. mai. I tillegg kan rittgeneral, Roy Hegreberg avsløre at det sveitsiske laget har en avtale med Baloise Belgium Tour som arrangeres parallelt med det vestlandske rittet. Det gjør også Giro d’Italia.

Derfor jobbes det hardt for å få Kristoff hjem for å kjøre rittet. Allerede har man forkortet fra seks til fem etapper. Nå jobbes det også for å få til et landslag.

– Det er en reell mulighet at både Sven Erik Bystrøm og Kristoff kjører på dette landslaget. Vi gjør alt vi kan for å få det realisert, forteller Hegreberg.

– Hvor mye legger dere i det å få Katusha og Kristoff hit?

– Mye! Det er viktig. Kristoff har vel vunnet halvparten av alle etappene vi har hatt i Tour des Fjords. Vi så hvordan han gravde på etappe tre i fjor, og det gjør han ikke i hvilket som helst ritt.

Kristoff satt opp på Critérium du Dauphiné

Hegreberg skyter inn at ideen om et landslag allerede oppsto i fjor, men at det ikke lot seg gjøre. I år har man forhørt seg med Norges Cykleforbund tidlig, hvor signalene er gode for at man klarer å stable et lag på plass.

– Nå har vi mange norske proffer, så vi håper å stable et landslag på plass.

Men Kristoff selv er svært usikker. Overfor procycling.no avslører 29-åringen at også Critérium du Dauphine står på programmet.

Det viktige oppkjøringsrittet til Tour de France starter bare en uke etter at Fjords er ferdigkjørt. Med en ekspressreise hjem fra USA, rett til Fjords, for så å kjøre Dauphine, kan totalbelastningen bli for stor.

– Det høres ikke ut som en alt for god plan, sier han om landslagsplanene til Roy Hegreberg.

– Hadde jeg ikke måttet kjøre California ville det vært konge, men jeg slipper ikke unna USA-visit, sier Kristoff til procycling.no.

Ettersom Katusha-stjernen forsøker å trekke i trådene for å sikre Sven Erik Bystrøm startplass i sommerens Tour de France, vil totalbelastningen også gjelde for haugesunderen – selv om altså hjemstedet hans dukker opp på den tredje etappen av rittet.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

HARD KAMP: Roy Hegreberg avslører at man jobber hardt for å få Alexander Kristoff hjem til Tour des Fjords i mai. Foto: Kjetil R. Anda / Sykkelmagasinet

Garanterer Katusha neste år

Onsdag prestenterte Hegreberg årets løype. Et lite steinkast unna målgangen på den velkjente fjerdeetappen i Sandnes sentrum, kunne den tidligere syklisten avduke en løype som strekker seg over et historisk stort geografisk område i Tour des Fjords-sammenheng. I år satser man i tillegg på å få tidenes beste startfelt til rittet, selv uten Katusha-Alpecin.

– Vi vet at det snakkes varmt om rittet i feltet, og nå har vi i tillegg mer penger på bruke på å få lag hit.

Selv om man ikke kan bekrefte at Kristoffs lag kommer i år, røper Hegreberg at både Edvald Boasson Hagens Dimension Data kommer, samt Amund Grøndahl Jansens LottoNL-Jumbo.

– Jeg har snakket med Katusha, og de har sagt de uansett kommer neste år. Det har de lovet. Vi hadde en spørreundersøkelse blant de største lagene, og alle syns det beste var å ha rittet på våren. Alle utenom Katusha, smiler Hegreberg.

– Vi ser det ble mye hardere å få stjerner hit når rittet ble arrangert på høsten. Nå ligger vi strategisk flott til i forhold til Tour de France, og det blir på den måten lettere å få de virkelig store stjernen hit, legger han til.

For to år siden, da rittet også ble arrangert på våren, kunne blant annet Fabian Cancellara melde sin ankomst til Vestlandet. I fjor var startfeltet mer beskjedent, hvor Kristoff utvilsomt var den største stjernen.

Lover bedring

I samme utgave måtte samtidig Hegreberg tåle kritikk etter den tredje etappen. Både ryttere og støtteapparat utrykte sin misnøye over den tre timer lange ferden fra Suldal til Stavanger etter nesten seks timers sykling.

I år lover imidlertid Hegreberg bedring, og garanterer at den lengste transferetappen kommer etter Haugesund-etappen på den tredje dagen, hvor det tar høyst to timer til Stavanger.

– Men da skal rytterne være på samme hotell resten av rittet, og det er stor forskjell å komme hit klokken åtte om kvelden, i stedet for i 12-1-tiden på natten slik vi gjorde i fjor.

Tour des Fjords arrangeres mellom 24. og 28. mai, hvor det hele starter i Balestrand, Sogn og Fjordane, og avsluttes på kjent vis i Stavanger sentrum.

Tagget med: , , ,

Les også disse