KJEMPET IKKE OM SEIEREN: Seierskampen sto mellom Michael Matthews, Peter Sagan og Elia Viviani. Alexander Kristoff havnet for langt bak. (Photo by Tim de Waele/Getty Images)

Kristoff for langt bak da spurten åpnet

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 18.06.19 17:14

Del på    

Falt tilbake på den siste kilometeren i Tour de Suisse.

(procycling.no): Etter hardkjør i bakkene underveis på den fjerde etappen av Tour de Suisse, samlet det seg til en spurt i Arlesheim.

Til tross for angrep fra tempohesten Stefan Küng (Groupama-FDJ) og Matej Mohoric (Bahrain-Merida), klarte Sunweb og Bora-Hansgrohe å holde det samlet i finalen.

Sven Erik Bystrøm gjorde en viktig jobb for Alexander Kristoff inn mot finalen og plasserte kapteinen sin i en flott posisjon før de siste kilometerne. Dessverre mistet Bystrøm og Kristoff flere posisjoner i svingen inn på den siste kilometeren, og de kom aldri frem til spurten.

Dermed fikk ikke Kristoff kjempe om seieren på den fjerde etappen i Sveits rundt. Det ble i stedet en kamp mellom Elia Viviani (Deceuninck-QuickStep), Peter Sagan (Bora-Hansgrohe) og Michael Matthews (Sunweb).

Viviani-seier

Der var den italienske mesteren raskest og tok en knapp seier foran Matthews som kom fort på slutten. Mannen i den gule ledertrøya, Peter Sagan, tok tredjeplassen og forsvarte med det trøya.

Viviani fikk et meget godt opptrekk av sin lagkamerat Michael Mørkøv. Han kunne åpne spurten i god posisjon og knivet lenge side om side med Peter Sagan. Sagan hadde imidlertid ikke beina til å følge QuickStep-raketten, og når han atpåtil bommet med innslaget, ble han også forbikjørt av Matthews.

Kristoff fikk aldri spurtet skikkelig og syklet til mål på en 16.plass.

Daniel Hoelgaard (Groupama-FDJ), som syklet inn til en gledelig 10.plass på gårsdagens etappe, måtte slippe feltet på etappens siste stigning og var ikke med i kampen om seieren.

Thomas krasjet ut

Med omtrent tre mil igjen å kjøre, gikk Ineos-kapteinen Geraint Thomas hardt i asfalten. Mer om det her:

Thomas krasjet ut av Sveits rundt

Thomas krasjet ut av Sveits rundt

Saken oppdateres!