TYNN HØST: Det har blitt lite å se til Daniel Hoelgaard i konkurranse, etter overgangen til Uno-X ble kjent. FOTO: Heinz Zwicky/Getty Images

Spurtet for første gang siden januar

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 18.06.19 12:25

Del på    

Etterlengtet sjanse for Daniel Hoelgaard.

(procycling.no): I Tour Down Under delte Groupama-FDJ ut spurtansvaret til Daniel Hoelgaard.

Så skulle det imidlertid ta hele fem måneder før det ble løsnet opp i tømmene til gjesdalbuen.

Anledningen bydde seg plutselig i WorldTour-rittet Tour de Suisse, og Hoelgaard passerte blant annet en resignert Alexander Kristoff på de siste meterne, etter å ha manøvrert seg fram i posisjon selv foran etappens avslutning.

– Resultatet er jo ikke noe å juble for i seg selv, men det var jo en liten opptur. Med en litt bedre posisjon kunne det ha blitt veldig bra, sier Hoelgaard til procycling.no om 10.-plassen fra Murten, midt i mellom Bern og Lausanne.

Håper på ny spurtsjanse

Etter en lang periode underlagt spurteren Marc Sarreu i Groupama-laget, er det nå Steve Morabito det skal kjøres for på hjemmebane under Tour de Suisse.

36-åringen vant en etappe her så sent tilbake som i 2006, og ble fjerdemann sammenlagt fire år senere, da Fränk Schleck sikret seg seieren.

– Formen er bra. Jeg tok det litt rolig de første to dagene for å ha krefter til i går, innrømmer Hoelgaard.

– Men Morabito er egentlig mannen du skal jobbe for?

– Ja, fokuset er først og fremst på å hjelpe ham. Hvis jeg klarer å sitte med og være med å spurte på én av de to neste dagene, så skal jeg være superfornøyd. For min egen del dreier det seg om å trene og selvsagt å få prøve seg i spurt på WT-nivå. Det er etterlengtet, sier Hoelgaard som går en rolig sommer i møte mens en del av lagkameratene hans slippes løs under Tour de France.

Blir far for andre gang

Han er i gang med sin fjerde sesong i den franske WorldTour-satsinga. Fortsatt venter han på sin første proffseier, noe opptrekks- og tauing i feltet stadig bidrar til å dytte utenfor hans rekkevidde.

Kontraktspraten med Groupama-FDJ er utsatt inntil videre, og veien videre etter Tour de Suisse er også noe usikker. Tour de France blir det neppe.

Utover høsten vil store ting på hjemmebane få stadig større del av fokuset hans:

– Vi venter vårt andre barn i starten av september, så vi får se litt når det nærmer seg, hvilke ritt jeg kan ta sjansen til å reise på, sier Hoelgaard som dermed definitivt ikke blir å se under La Vuelta a Espana mellom 24. august og 15. september.

Agenten jobber med andre lag

I våres var beskjeden at Groupama-laget ønsket å avvente forhandlingene til senere på året, og den situasjonen har ikke forandret seg vesentlig.

Dog har agent Joona Laukka spilt Hoelgaards navn inn for andre lag, noe de trolig prat mer om i løpet av den kommende uka i Sveits.

– Så det kan gå mot lagbytte foran 2021?

– Ikke nødvendigvis, men vi får se hva Joona kommer med, sier Hoelgaard om kontraktssituasjonen.

Det er ikke til å komme utenom at han nok begynner å bli litt utålmodig i det franske hierarkiet, tross en aldri så liten opptur mandag:

– Jeg føler fremdeles jeg har noe å gjøre i WorldTouren. Man blir nok litt blendet av resultatlistene når de preges av tauing og opptrekksjobbing, sier han.

PS: Her hjemme i Norge har også Uno-X Norwegian Development Team hatt følere ute for 25-åringen med tanke på neste års oppgradering.

Tagget med: , , , ,

Les også disse