GERAINT THOMAS: Veltet ut av Tour de Suisse. (Photo by Tim de Waele/Getty Images)

Thomas krasjet ut av Sveits rundt

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 18.06.19 16:54

Del på    

Rasch: – Han så grei ut.

(procycling.no): Fjorårets Tour de France-vinner, Geraint Thomas, veltet tirsdag ut av Tour de Suisse.

Ineos-rytteren gikk i en velt med blant andre Andriy Zeits (Astana) inne på de siste tre milene av etappen og ble sittende i asfalten lenge. Han hadde skrubbsår over ryggen, men var i stand til å bevege armer og skuldre etter velten.

Skadeomfanget er foreløpig ukjent. Thomas ble kjørt til sykehuset for videre undersøkelser.

Gabriel Rasch er sportsdirektør for Team Ineos i Sveits rundt. Han kunne fortelle den franske nettsiden cyclingpro.net at lagets kaptein så grei ut til tross for velten.

– En rytter falt foran ham. Laget holdt på å samle seg, og det gikk egentlig veldig bra, og så veltet han. Han hadde et kutt over øyenbrynet, så legene mente det beste var å ta ham ut av rittet for å videre sjekk, sier Rasch til det franske nettstedet i et videointervju etter målgang.

– Det er alt vi vet nå. Nå må vi bare vente på resultatene. Jeg er ingen doktor, men han så grei ut. Det var i hovedsak kuttet over øyenbrynet som bekymret legene, så vi får vente å se, fortsetter han.

Uflaksen fortsetter for Ineos. Chris Froome veltet stygt i forrige uke under rekognoseringen av tempoetappen i Criterium du Dauphiné. Egan Bernal veltet også på trening i forkant av Giro d’Italia, der han var tiltenkt en kapteinsrolle. Den unge kolombianeren skal nå kjøre Tour de France og kan fort bli deres kaptein der nå.

 

Saken oppdateres!