VANT: Sam Bennett vant tredje etappe av Paris-Nice da Kristoff ble nummer sju. FOTO: Justin Setterfield/Getty Images.

Kristoff kjempet om seier i sidevinden

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 12.03.19 17:04

Del på    

Team Sky splittet feltet på slutten av tredje etappe i Paris-Nice.

(procycling.no): Sam Bennett (Bora-hansgrohe) gikk seirende ut av massespurten på Paris-Nice sin tredje dag tirsdag, etter en langdryg etappe i motvinden fra Cepoy til Moulins/Yzeure på 200 kilometer.

Den irske spurteren tok sesongen tredje seier foran Caleb Ewan (Lotto-Soudal) og Fabio Jakobsen (Deceuninck-QuickStep), etter det som var en hektisk finale preget av sidevindskjøring på den siste milen.

Alexander Kristoff (UAE Team Emirates) var med i de første viftene og spurtet inn til sjuendeplass. Edvald Boasson Hagen (Dimension Data) var også langt foran og knep en 13.plass.

Dylan Groenewegen (Visma-Jumbo) fikk ikke sin hat-trick etter å ha vunnet de to første etappene i «rittet mot solen». Den tilsynelatende uslåelige nederlenderen endte på niendeplass, men forsvarte med det den gulblå ledertrøya.

– Groenewegen har vært supersterk de siste dagene, jeg trodde ikke det var mulig å slå ham. Jeg hadde dårlige bein de siste dagene. Jeg vet ikke om det kommer av å komme fra varme til kaldere strøk. Jeg har ikke trent i kulden denne vinteren, men jeg visste at formen min var der og måtte bare forsette å prøve, sier Bennett etter sin andre seier i Paris-Nice totalt.

– I dag var beina mye bedre. Ja, det var en roligere dag, men jeg har begynt å bli mer vant til kulden og visste at spurten i dag var siste mulighet for meg. Jeg gjorde alt jeg kunne og laget gjorde en strålende jobb på den siste kilometeren.

En stor velt med drøye 30 kilometer splittet feltet i en kort periode og banet vei for en nervøs avslutning truet av sidevind. Team Sky anført av Luke Rowe angrep på tvers av en eksponert slette da seks kilometer gjensto og presset frem noen små luker. Splittene ble ikke permanente, men da Michal Kwiatkowski overtok ble det lang strek på feltet.

En stor velt banet vei for en dramatisk finale på 3. etappe i Paris-Nice. Justin Setterfield/Getty Images

Med tanke på sammendraget var dette en relativt roligere dag enn de to øvrige innledningsvis. De innlagte spurtene – en med 25 kilometer igjen, og en med 18 kilometer igjen, så derimot et par interessante bevegelser. Begge spurtene ble vunnet av Kwiatkowski, som til sammen sikret seg seks bonussekunder. Polakken har dermed sikret seg den totale sum av 16 bonussekunder så langt i rittet og ligger på andreplass sammenlagt, seks sekunder bak Groenewegen.

Luis Leon Sanchez (Astana) innkasserte to bonussekunder tirsdag og ligger på tredjeplass sammenlagt, fem sekunder bak Kwiatkowski. Begge har vært våkent fremme på de innlagte spurtene, vel vitende om at sekunder kan bli avgjørende i rittet som de tre siste årene har blitt avgjort med mindre enn fem sekunder.

Onsdagens fjerde etappe går inn i mer kupert terreng når det er ventet at en mindre gruppe skal gjøre opp om seieren i Pélussin.

Rolig start – hektisk finale

Sterk motvind sørget for en saktegående første time, før et brudd på sju ryttere omsider rev seg løs. Jumbo-Visma var dog ikke fornøyd med sammensetningen i front og tettet luken umiddelbart.

Ny samling banet vei for nye bruddforsøk, og etter hvert etablert to ryttere en ny tetgruppe. Delko Marseille Provences Ramunas Navardauskas initierte bruddet og senere selskap av lagkamerat Alessandro Fedelli, en etappevinner fra Tour du Rwanda tidligere denne sesongen.

Delko-duoen skaffet seg en ledelse på 5:35 på det meste, men fra halvkjørt etappe og videre begynte hovedfeltet å taue dem inn jevnt og trutt. Spurtlagene Jumbo-Visma, Lotto-Soudal og Deceuninck-Quickstep tok ansvar i feltet.

Med fare for sidevind mot slutten av etappen, våknet posisjonskampen i feltet til live på de siste fire milene, og med 35 kilometer igjen var bruddet innhentet. Få kilometer senere gikk en stor velt idet feltet skulle krysse en smal steinbro.

Omtrent halve feltet ble hindret i uhellet, og store navn som tittelforsvarer Marc Soler (Movistar) og La Vuelta-vinner Simon Yates (Mitchelton Scott) direkte involvert.

Mer heldig var Team Sky-duoen Michal Kwiatkowski og Egan Bernal, som sikret seg bonussekunder da de var våkent fremme og tok en innlagt spurt ved 18 kilometer igjen, godt hjulpet frem i feltet av Luke Rowe.

De samme tre var helt i front av feltet da ante faren for sidevind i luften. Kwiatkowski presset frem en splitt og ledet an et seksmannsgruppe som rev seg løs fra feltet.

Inne på siste kilometer fra feltet derimot samlet igjen og spurtlagene i front. FDJ og Jumbo-Visma mobiliserte for sine spurtere, men begge tog mistet kraft mot slutten idet Bennett sto frem som dagens vinner.

Tagget med: , , ,

Les også disse