PÅ OFFENSIVEN IGJEN: En danske tok overskriftene, men Alexander Kristoff fortsetter å gi jernet i Tour of Oman. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM

Kristoff forsøkte seg – «møtte veggen»

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 16.02.17 12:49

Del på    

- For tøft med februar-formen, sier 29-åringen.

(procycling.no): Danske Søren Kragh Andersen tok velforjent overskriftene, etter at 22-åringen timet angrepet sitt godt og vant den tredje etappen av årets Tour of Oman.

De som følger sykkelsporten tett, husker kanskje at han herjet i norske ritt under sin siste sesong i amatørenes rekker.

Som TreFor-Blue Water-rytter hjalp han broren Asbjørn til seier (og ble selv nummer to) under Ringerike Grand Prix, mens han selv vant Hadeland GP dagen i forveien og etappen mot Sandnes i Tour des Fjords.

På vei opp til målgangen i Quriyat bet Team Sunweb-rytteren seg fast i en gruppe klatrere som talte 14 mann. Han angrep sent, og Rui Costa, Ben Hermans, Laurens De Plus og landsmannen Jakob Fuglsang hadde ikke raske nok fibre til å følge ham.

Kristoff: – Visste at bakken ikke var altfor hard

Katusha hadde nok håpet at Rein Taaramäe kunne få til noe på etappen, men estlenderen satt i samme gruppe som lagkompis Reto Hollenstein på vei inn til mål.

Duoen fikk ti sekunder i sekken av rytterne som passerte målstreken først.

Til procycling.no forteller Alexander Kristoff at også han gjorde et forsøk på å henge med opp til toppen.

I fjor var det Edvald Boasson Hagen, Vincenzo Nibali og Greg Van Avermaet som kjempet om etappeseieren her. Den gangen ga Kristoff opp tidlig og avsluttet etappen sju minutter bak hovedfeltet på 124.-plass.

Denne gangen ble nordmannen nummer 53, 1 minutt og 17 sekunder bak.

– Jeg forsøkte å henge med, da jeg visste at bakken ikke var altfor hard. Dessverre var den litt for mye for februar-formen min. Hadde det vært litt senere i sesongen, tror jeg det kanskje kunne ha vært mulig, sier 29-åringen til procycling.no.

Viser seg fram i kupert terreng

Det ble mobilisert voldsomt av hovedfeltet på vei inn i bakken som holdt 6,5 prosent i snitt over 2,8 kilometer.

Stavanger-mannen har likevel fått noen gode svar etter å ha vært på offensiven de siste to dagen.

Under etappen mot Al Bustan onsdag plukket Kristoff med seg poeng til den grønne poengtrøya ved foten av Al Jissah. Også her sa det full stopp, men sammendraget taler sitt tydelig språk:

Mens Kristoff ligger på 54.-plass, +5:04 bak sammenlagtleder Ben Hermans, ligger Sacha Modolo over 15 minutter bak, lagkompis Michal Mørkøv 16 minutter bak og spurtival Jakub Marczko over 24 minutter bak.

Slike ting deles det ikke ut verken poeng eller medaljer for, men det viser at nordmannen har inntatt også de kuperte etappene i Oman med hensikt og vilje.

PS: Kristoff mistet grepet på den grønne poengtrøya da Ben Hermans (BMC Racing) tok tredjeplassen på etappen. Belgieren har nå 24 poeng, det samme som Rui Costa, mens nordmannen er på tredjeplass med sine 17.

Tagget med: , , ,

Les også disse