Photo by Justin Setterfield/Getty Images)

Kristoff: – Edvald ser veldig sterk ut

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 7.02.19 17:18

Del på    

Tror på flere norske dueller utover våren.

(procycling.no): En småsyk Alexander Kristoff spurtet inn til femteplass på den 2. etappen i Volta a la Comunitat Valenciana torsdag, en dag der tre nordmenn havnet blant de åtte beste etter en massespurt i Alicante.

Etappen ble vunnet av italieneren Matteo Trentin (Mitchelton-Scott). Den regjerende europamesteren forserte gjennom den avgjørende rundkjøringen og så seg ikke tilbake da han inntok oppløpet som første mann.

For Kristoff skapte nevnte rundkjøring hodebry, da informasjonen han hadde fått på forhånd viste seg ikke å være 100 prosent korrekt.

– Jeg ble tatt på senga i rundkjøringen, og trodde det var 300 meter igjen etterpå, men det var før. Så jeg trodde skiltet for 300 meter var 500 meter, sier Kristoff til procycling.no.

– Så jeg kom for langt bak inn i den rundkjøringen. Ellers følte jeg at jeg gjorde en god spurt. Jeg kom inn som nummer ni inn på oppløpet og passerte en del ryttere, men det blir selvfølgelig for vanskelig når jeg har dårlig posisjon inn. Den rundkjøringen så også mye større ut på bildene jeg hadde studert, sperringene var tighte, og jeg trodde jeg skulle kunne komme bakfra inn på oppløpet, sier UAE Team Emirates-rytteren.

Sondre Holst Enger (Israel Cycling Academy) virket også feilopplyst om rundkjøringens plassering med hensyn til målstreken, og åpnet spurten sin rundt 400 meter.

– Jeg skjønte ikke hva han drev med da han åpnet spurten, humrer Kristoff.

– Det var litt jalla hele greia i dag. Kanskje var jeg litt for kald også. Jeg startet for tidlig i spurten på Mallorca, og i dag var jeg nok litt for kald, sier Kristoff – med referanse til 11.plassen i Trofeo Palma sist søndag.

Imponert av Edvald

Trentins Mitchelton-Scott satte sammen med Astana et høyt tempo etappens tredje og siste kategoriserte stigning, som toppet seg 40 kilometer fra mål. Der merket Kristoffs hardkjøret, men opplevde spurtbeina som veldig friske i forhold.

– Jeg satt ikke lett med i bakkene. Men følte meg egentlig bra i avslutningen. Jeg var nummer ni inn på oppløpet, og tror jeg var den eneste som klarte å passere noen i spurten.

Femteplassen knep han foran rittets sammenlagtleder, Edvald Boasson Hagen. Kristoff har latt seg imponere av sin norske rival etter den overbevisende temposeieren på rittets åpningsdag.

– Han virker veldig sterk og gjorde en fantastisk tempo. Det var ingen lett tempo, men han takler jo slike to minutters bakker veldig bra, sier Kristoff.

– Han ser bra ut. Han har ikke for vane å spurte så bra på begynnelsen av året. Jeg tok han vel så vidt i spurten i dag. Det lover jo bra for hans del, og det kan bli mange gode norske dueller fremover, sier Kristoff – som advarer konkurrentene med å undervurdere Boasson Hagen i kampen om sammenlagttittelen.

– Nå får vi jo se hvordan det går de neste dagene. Bakken i morgen (etappe 3) er ikke så altfor bratt. Det er nok lørdagen (etappe 4) som er litt utenfor rekkevidde, men Edvald kan klatre bra han når han er i god form. Kanskje kan han kjempe om seieren helt til søndag, sier Kristoff – som ser frem til en ny spurtsjanse søndag.

Tagget med: , , ,

Les også disse