ORDENTLIG SPURTTEST: Med Kristoff, Groenewegen og Bennett kan det bli noen ordentlige spurtoppgjør i Vågen, om det skulle utarte seg i den retningen.

Kristoff: – Det blir en bra test

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 25.05.19 14:54

Del på    

Spent på å se hvor han står sammenlignet med øvrige spurtkanoner i Hammer Sprint.

STAVANGER (procycling.no): – Groenewegen er jo den raskeste mannen for tiden, så han blir en hard nøtt å slå. Bennett har også vært veldig bra og vunnet mye i år. Det blir en bra test og spennende hvor jeg står sammenlignet med dem, sier Alexander Kristoff til procycling.no i Stavanger.

Sam Bennett var en kraftig sliten mann etter å ha dominert de første seks rundene av Hammer Climb, før han bare måtte trille gjennom de siste fire rundene med tilnærmet tomt energilager.

– Jeg må bare prøve å restituere meg nå. Jeg skal prøve igjen i morgen (lørdag), det blir moro, sier Sam Bennett til procycling.no.

Iren er uansett også en het kandidat til å bli den største poengplukkeren, sammen med blant andre Dylan Groenewegen og hjemmehåpet Alexander Kristoff i lørdagens Hammer Sprint.

LEKTE SEG I BAKKEN: Sam Bennett imponerte og ble rytteren som plukket soleklart flest poeng i Hammer Climb. Foto: Simon Zetlitz Nessler, procycling.no.

Kristoff håper på flere tilskuere i sentrum

En småsyk Kristoff kom seg greit gjennom rittets første dag, hvor han plukket med seg noen poeng på den første runden.

Han vedgår at det er en liten risiko å stille til start i rittet, men med visshet om at han også kan hoppe av om kroppen skulle streike, er det en liten risiko han gjerne tar for å kjøre på hjemmebane i Stavanger.

Han håper også at man ved å flytte målgangen ned til sentrum vil gjøre at flere trekker ut i gatene.

– Målgang i Vågen er nok bedre for folket enn ute ved Forum. Selv om det er litt mer teknisk for oss ryttere, så har vi jo fått det til i Tour des Fjords tidligere. Det har vært en bedre folkefest der og det er jo større grunn for å være i byen når det er målgang og ikke bare passering.

Liten verdi for spurtopptrekket

Jumbo-Visma kommer til Hammer Stavanger med flere av Dylan Groenewegens viktigste hjelpere, i blant andre Amund Grøndahl Jansen og Mike Teunissen. Men nordmannen forventer ikke at de får terpet så mye på spurtopptrekket i rittet, slik de har hatt for vane å gjøre i Tour of Norway de siste årene.

– Jeg tror ikke du får øvd noe på spurtopptrekket, så det er ingen særlig verdi for spurtopptrekket sin del. Men vi får i hvert fall tre hardøkter, inkludert en lagtempo. Lagtempo er jo viktig for laget inn mot Tour de France, så det er i hvert fall noe jeg har forsøkt å forbedre meg på siden i fjor, sier Grøndahl Jansen til proycling.no. 

GOD START: Amund Grøndahl Jansen og Jumbo-Visma fikk en god start med seier i Hammer Climb. Foto: Simon Zetlitz Nessler, procycling.no

Groenewegen var ikke med på fredagens ritt og har nok derfor friskere bein enn spesielt Sam Bennett, men Grøndahl Jansen tror ikke det blir så mange oppgjør mellom Groenewegen, Kristoff og Bennett.

– Slik det var i Hong Kong, hvor det også var Hammer Sprint, plukket ikke spurterne så mye poeng. Det blir for hardt å spurte hver gang, så der var vel Dries Devenyns og Philippe Gilbert blant de som tok flest poeng. På de doble rundene kan det bli noen spurtoppgjør, men generelt tror jeg det blir et stort kaos hvor man må ta poeng hvor man kan.

Etter seieren i Hammer Climb har Jumbo-Visma nå sikret seg et lite grep på sammenlagtseieren i Hammer Stavanger.

– Kan dere holde ledelsen hele veien ut?

– Man må jo bare prøve. Kan ikke gjøre noe annet, sier han optimistisk.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse